Đoković: Pritisak je privilegija

Prvi reket sveta i najveća zvezda Olimpijskih igara Novak Đoković komentarisao je činjenicu da bi eventualnim zlatom u Tokiju bio blizu dostignuća Štefi Graf.

Izvor: SS

Sreda, 28.07.2021.

20:25

Đoković: Pritisak je privilegija
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Nemica je 1988. godine uspela da kompletira Zlatni slem osvojivši sva četiri Grend Slema i Olimpijske igre u istoj kalendarskoj godini.

Novak je do sada osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a nedostaju mu još zlato u Tokiju i US open za takav poduhvat.

"Pritisak je privilegija", izjavio je Đoković posle plasmana u četvrtfinale turnira u singlu, ali i miks-dublu i potom pojasnio:

"Bez pritiska, nema profesionalnog sporta. Ukoliko želiš da budeš na vrhu, moraš da naučiš kako da se nosiš sa pritiskom i svim tim očekivanjima na terenu i van njega. Naravno da sam svestan svega toga, ne mogu da ne čujem i ne vidim, ali naučio sam kako da iznesem to. Stvorio sam mehanizam koji mi pomaže da me takve stvari ne sputavaju. Imam dovoljno iskustva da bih znao kako da izađem na teren i odigram svoj najbolji tenis", dodao je srpski teniser.

Đoković će u četvrtak dva puta na teren. Najpre u singlu protiv Keija Nišikorija, a potom i u miks-dublu sa Ninom Stojanović protiv Laure Zigmund i Kravica iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: