Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2015.

10:00

Šta Novaka čini tako posebnim?

Novak Đoković na prvom mestu ATP liste do sada je proveo 140 nedelja i osvojio je 50 titula, od toga osam na Gren slem turnirima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Novak sa trofejom u Indijan Velsu (Beta/AP)

I 2015. godinu Đoković je počeo izvanredno i do sada je osvojio dva najveća turnira u sezoni – Australijan open i Indijan Vels.

Novak je ubedljivo prvi na svetu, pa je logično postaviti pitanje – šta je to što Đokovića toliko odvaja od drugih? Na to pitanje odgovorili su petorica njegovih rivala.

Džon Izner (2-6 skor sa Novakom): Svaki igrač ima najmanje jednu slabost, a on po mom mišljenju nema nijednu. Servira dobro, ima najbolji ritern na svetu i najbolje kretanje na svetu. Bekhend mu je neverovatan. Sve radi dobro.

Endi Mari (8-17): Ekstremno je konstantan, kreće se veoma dobro i nema mnogo rupa u igri – može da odigra manje-više svaki udarac. Protiv njega ste svesni da svaki gem morate da zaradite, nijedan neće biti poklonjen.

Stan Vavrinka (3-17): Kada igra na svom najvišem nivou, skoro ga je nemoguće pobediti. Najbolji je teniser u ovom trenutku, naročito na betonu. Teško je protiv njega – sve radi neverovatno, ritern mu je sjajan, uvek stavlja pritisak na rivala.

Miloš Raonić (0-5): Mislim da je kod Novaka najbolje to što je on svestran igrač. Svaki put kada izađete da igrate sa njim, pitate se koja će biti strategija ovoga puta – dobro se kreće, jak je sa obe strane, sve vreme menja pravac udaraca, dobro servira. Sve to mu daje vremena pre nego što vi uspete da pronađete neke odgovore.

Kei Nišikori (2-3): Ne pravi mnogo neiznuđenih grešaka i mora da se igra zaista agresivno kako bi se on pobedio, što znači da mora da se rizikuje.

Posle svih komplimenata koje su mu protivnici dali, usledilo je i pitanje Novaku: Da li se osećaš nepobedivo?

“Pre svega, niko nije nepobediv. Odlično sam završio prošlu sezonu, na isti način sam počeo ovu i to mi je dalo dosta samopouzdanja, ali to ne znači nužno da sam nepobediv. Izlazim na teren sa istim intenzitetom i u meču prve runde i u finalu“, rekao je Đoković i potom dodao da mu znače i iskustva koja je prošao na profesionalnom i privatnom planu:

“Godine 2011. postao sam prvi na svetu, a onda sam izgubio to mesto. To iskustvo pomoglo mi je da shvatim šta je potrebno da radim da bih se tamo vratio, ali i kako tu da ostanem – da budem konstantan i da se ne zanosim. Postao sam otac i muž, što mi je donelo novu energiju i motivaciju. Pokušavam da ostanem posvećen svom svakodnevnom teniskom životu i mislim da to pomaže“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu