Nova vest
Tenis

Sreda, 08.10.2014.

10:12

Novak bez problema do trećeg kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Šangaju, pošto je savladao mladog Dominika Tima sa 6:3, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iako je Tim odigrao nekoliko spektakularnih udaraca, njegov ultraagresivni stil igre doneo je i mnogo grešaka, tako da je Novak strpljivo čekao i dočekao svoje prilike.

Đoković se suočio sa dve brejk lopte u celom meču, i to u trenutku kada je već imao brejk viška u drugom setu – oba puta je spasao brejk prilike i do kraja lako priveo meč kraju.

Novak, kojem je ovo bila 26. uzastopna pobeda u Kini, meč je okončao sa 17 vinera i 8 neiznuđenih grešaka, dok je 21-godišnji Tim imao po 26 direktnih poena i grešaka.

U trećoj rundi Đokovića čeka Mihail Kukuškin iz Kazahstana, sa kojim se do sada nikada nije sastajao. Kukuškin ima 26 godina, trenutno je 85. na svetu, a ove sezone ima skor 10-24. U karijeri je osvojio jednu titulu – Sankt Peterburg 2010.

U Šangaju je bilo mnogo iznenađenja - ispali su Vavrinka, Dimitrov i Nišikori.

Tok meča:

Novak je u prvom gemu od 15:30 stigao do vođstva, a u drugom je Tim uz dve duple greške propustio 40:0, ali je ipak osvojio gem (1:1). Nakon što je Đoković lako osvojio idući gem, u sledeća dva gema i Novak i Tim imali su po 15:30, ali nisu došli do brejka, pa je srpski teniser vodio sa 3:2.

Prvu brejk loptu imao je Đoković pri vođstvu 3:2, kada je Tim promašio lagan volej forhendom. Međutim, u sledećem poenu smestio je insajd-aut forhend na samu liniju, usledio je dobar volej, a uskoro i gem – 3:3.

Ono što nije tada, Novak je uradio u osmom gemu – Tim je igrao vrlo agresivno, spasao je još tri brejk lopte, ali je na četvrtoj Đoković dočekao grešku i poveo sa 5:3. Tada je set bio rešen, Đoković sledeći gem osvaja bez izgubljenog poena za 1-0 u setovima (6:3).

Već na startu drugog seta Novak je preciznom forhend paralelom stvorio brejk šansu, koju je odmah i realizovao (1:0). Imao je Novak priliku da prelomi meč u trećem gemu, kada je odličnim pasingom i još boljim forhendom došao do dve vezane brejk lopte. Međutim, Tim dobija nadmudrivanje na mreži, a zatim i još tri poena za smanjenje na 2:1.

Posle toga je Austrijanac počeo da preti na Đokovićev servis – prvo je propustio 0:30 i jednu brejk loptu, a na 3:2 je sjajnom bekhend paralelom došao do drug brejk lopte. Pokušao je istim udarcem i u narednom poenu, ali je promašio, da bi Novak dobrim forhendom preokrenuo i ubrzo došao do gema (4:2).

Tada je meč definitivno prelomljen, pošto je Đoković bez ikakvih problema dobio sledeća dva gema na svoj servis i došao do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu