Nova vest
Tenis

Sreda, 22.02.2012.

11:15

JJ bez problema do četvrtfinala

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković došla je do plasmana u četvrtfinale u Dubaiju, trijumfom nad Italijankom Flavijom Penetom.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Jankovićeva je do šeste pobede u osam međusobnih duela došla sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 41 minuta igre.

U borbi za polufinale, Jankovićeva će se sastati sa Australijankom Samantom Stosur, koja je pobedila Lusi Safarovu iz Češke sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:1.

Prvi gem na svoj servis dobila je Peneta. U drugom gemu Jelena je imala problema pri svom servisu, ali je, ipak, uspela da izjednači na 1:1. U trećem je uzela dva poena, ali je Italijanka agresivnije zaigrala i sa četiri vezana poena došla do 2:1.

U narednom gemu Peneta je posle velike borbe iskoristila šestu gem loptu i napravila "brejk" za vođstvo od 3:1. Odmah u narednom gemu Jelena je došla do dve vezane gem lopte, iskoristila drugu i uzvratila "brejk".

Jelena je nastavila u dobrom ritmu i odmah napravila i novi "brejk" za prvu prednost u meču, posle tri uzastopno osvojena gema.

Imala je Jelena tri set lopte na servis protivnice, ali nije iskoristila tu priliku. Dve je propustila i na svoj servis, ali je iskoristila treću, ikupno šestu i dobila prvi set sa 6:4.

I drugi set počeo je u znaku naše teniserke, koja je odmah oduzela servis protivnici, a zatim osvojila i svoj servis za 2:0.

Italijanka je nastavila sa lošim servisima, pa je Jankovićeva uspela da napravi novi "brejk" za komotnih 3:0. Međutim, Italijanka je u narednom gemu uspela da oduyme servis Jeleni i smanji na 3:1, a onda i na 3:2.

U šestom gemu Jankovićeva je tri puta imala prednost, ali je dva puta dvostrukim servis greškama dozvolila Peneti da izjednači. Četvrtu je iskoristila i povela sa 4:2, a u istom ritmu je nastavila i u narednom gemu, u kojem je lako došla do brejka. Tako je već u sledećem gemu imala priliku da servira za trijumf, tek posle iskorišćene četvrte meč lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu