Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.04.2011.

20:10

SO: Granoljers izbacio Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na 'Serbia openu' već u drugom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji od srpskog tenisera u njegovom prvom meču u Beogradu bio je Španac Marsel Granoljers sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Pored nešto slabije igre, Troicki je meč protiv Granoljersa izgubio i zbog očiglednih bolova u leđima koji su ga mučili od sredine prvog seta. Protivnik Španca u četvrtfinalu biće Italijan Filipo Volandri.

Troicki je prvi servis grem lako dobio, ali je u trećem imao puno problema pošto je Granoljers došao do dve vezane brejk lopte. Srpski teniser je prve dve spasao, ali se kod treće okliznuo i Španac je došao do prednosti.

Granoljers je i u nastavku prvog seta igrao odlično. Lagano je poveo sa 3:1, a onda je ponovo 'napao' servis Troickog. Ponovo je došao do dve vezane brejk lopte, ali je iskoristio tek četvrtu i tako poveo sa 4:1.

Nakon petog gema Troicki je zatražio medicinski tajm-aut, dobio je masažu, a zatim se vratio kao preporođen na teren pošto je napravio brejk bez izgubljenog poena.

Međutim, Troicki je potom naglo pao, i što je za njega potpuno atipično, izgubio je i treći servis gem u prvom setu. U narednom gemu Granoljers je uspeo da dobije svoj servis gem i pivede sa 1:0 u setovima, a bilo je jasno da Troicki još uvek ima problema sa bolovima u leđima.

Početkom drugog seta Španac je nastavio da koristi bol u Viktorovim leđima, ali i svoju odličnu igru i piveo je sa 3:0 napravivši dva brejka. Drugi reket Srbije vratio je jedan, ponovo bez izgubljenog poena, a zatim je ponovo dopustio Špancu da se razigra, odigra nekoliko skraćenih lopti i dođe nadomak pobede (4:1).

Troicki bi ovaj meč verovatno predao mnogo ranije da se ne igra u njegovoj zemlji, gradu i kraju gde je odrastao. Do kraja je srpski teniser igrao hrabro, nije se predavao, ali je ipak Španac posle malo problema uspeo da trijumfuje i dođe do četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu