Nova vest
Tenis

Utorak, 27.04.2010.

16:05

Rim: De Baker predao Troickom

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo masters turnira u Rimu pošto mu je u trećem setu meč zbog povrede predao Hilanđanin Tiamo de Baker.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Mladi Holanđanin, 50. teniser sveta, u prvom setu je potvrdio da se nalazi u izuzetnoj formi i posle dva brejka je trijumfovao 6:3. Troicki je silovito uzvratio u drugom setu i lako došao do 6:1, da bi de Baker predao meč pri rezultatu 1:0 za Troickog u trećem setu. Protivnik Troickom u drugom kolu biće Žo-Vilfrid Conga, koji je u prvom kolu bio slobodan.

Na početku meča bila je duga razmena gemova na servis i po jedan brejk oba tenisera, dok de Baker pred kraj nije došao do odlučujućeg brejka i poveo sa 6:3.

U drugom setu viđena je drugačija priča. Iako je Holanđanin već u prvom gemu stigao do novog brejka, odmah potom se povredio, tako daTroicki uspeva da odličnom igrom sa osnovne linije stigne do brejka i potom i šanse da povede sa 4:1, u čemu i uspeva. Do kraja seta de Baker nije mogao da se suprotstavi raspoloženom Srbinu, tako da Troicki u odsudnom momentu dolazi do novog brejka i lako stiže do izjednačenja od 1-1 u setovima rezultatom 6:1.

Potom je odigran je samo još jedan gem, pošto je de Baker morao da preda meč, tako da se srpski teniser našao u drugom kolu.

U nastavku turniraTroicki će igrati protiv desetog tenisera sveta Francuza Žoa Vilfreda Conge. Ako se može suditi na osnovu tradicije, reprezentativac Srbije će u tom meču biti favorit, jer je iz dva dosadašnja duela protiv jednog od najboljih igrača sveta izlazio kao pobednik.

Prvi put Troicki i Conga su igrali u Tokiju 2008. i Francuz je posle dobijenog prvog seta i vođstva Troickog od 2:1 u drugom predao zbog povrede. U Bangkoku prošle godine Troicki je pobedio 1:6, 6:2, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu