Nova vest
Tenis

Petak, 07.12.2007.

22:08

Održan humanitatni spektakl NAJJ

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Humanitarni spektakl Najj, koji su organizovali najbolji srpski teniseri Ana Ivanović, Jelena Janković, Novak Đoković i Janko Tipsarević, održan je u petak u Areni u Beogradu pred oko 20.000 ljudi. Četiri tenisera potpisali su ugovor kojim su se obavezali da će braniti boje naše zemlje na Olimpijadi u Pekingu sledeće godine. Rezultat revijalnog dubl meča bio je u drugom planu, a igrači su se trudili da što više nasmeju publiku.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica sa ovog meča četvoro tenisera je namenilo u različite svrhe.

Jelena Janković je svoj deo raspodelila. Deo će pripasti Nišliji Zoranu Bogdanovići, kome je izgoreo stan dok je gledao njen meč na turniru u Torontu, a ostatak bolesnoj deci i deci sa Kosova.

"Ne sećam se više kada sam imala priliku da igram pred beogradskom publikom. Osećam se predivno", izjavila je JJ.

Ana Ivanović, koja je ambasador UNICEF-a u Srbiji, svoj deo će pokloniti akciji te organizacije "Škola bez nasilja".

"Trema koju trenutno osećam je sto puta veća od one koju sam imao kada sam takodje pred prepunom Arenom igrao protiv Australije. Ljudi, hvala vam, učinili ste da ovo bude jedan od najlepših dana u mom životu", rekao je Novak Đoković.

Novak Đoković će bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice kupiti sanitarno vozilo, a Janko Tipsarević će novac pokloniti bolnici u Brusu, opštini koja mu je, kada je imao 14 godina, platila učešće na juniorskom turniru "Oranž boul".

Publiku je najviše zasmejao Novak Đoković svojim imitacijama poznatih svetskih tenisera Marije Šarapove, Rafaela Nadala, Endija Rodika.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović uručio je nagrade najboljoj teniserki za 2007. godinu Jeleni Janković i najboljem teniseru Novaku Đokoviću.

Pre početka duela najboljih tenisera Srbije na terenu su igrali i najtalentovaniji juniori iz zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu