Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.10.2021.

09:55

Napredak srpskih teniserki na WTA listi

Najbolje rangirana srpska teniserka Nina Stojanović napredovala je za tri pozicije i na objavljenoj WTA rang-listi zauzima 110. mesto sa 690 bodova.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Napredak srpskih teniserki na WTA listi
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Dva koraka napred napravila je i Olga Danilović koja je trenutno 126. teniserka sveta, dok je Aleksandra Krunić napredovala za četiri pozicije i zauzima 144. mesto.

Prva je i dalje Australijanka Ešli Barti sa 9.077 bodova, a iza nje slede Beloruskinja Arina Sabalenka i Čehinja Karolina Pliškova.

Jedino su prve tri zadržale iste pozicije u odnosu na prošlu listu, tako da je ponovo bilo dosta promena među najboljih deset na svetu.

Čehinja Barbora Krejčikova, Garbinje Mugurusa iz Španije i Ukrajinka Elina Svitolina napredovale su za po jednu poziciju i sada su četvrta, peta i šesta na svetu, dok je Grkinja Marija Sakari napravila dva koraka napred i sada je sedma.

Najveći napredak od šest pozicija upisala je Ons Džabir iz Tunisa, polufinalistkinja iz Indijan Velsa, koja je trenutno osma, a iza nje slede Belinda Benčić iz Švajcarske i Japanka Naomi Osaka.

Šampionka Indijan Velsa, Paola Badosa iz Španije, koja je godinu započela kao 70. na svetu, napredovala je za 14. pozicija i nalazi se na 13. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu