Nova vest
Tenis

Petak, 22.03.2019.

08:25

Srpska četa nezaustavljiva: Krajinović i Kecmanović počistili rivale

Srpski teniseri Filip Krajinović i Miomir Kecmanović pobedama su otvorili Masters u Majamiju.

Izvor: LN

Autor: LN

Srpska četa nezaustavljiva: Krajinović i Kecmanović počistili rivale
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Krajinović je u prvom kolu savladao Pjer-Iga Erbera sa 2-0 u setovima, dok je Kecmanović istim rezultatom bio bolji od Letonca Ernesta Gulbisa.

Njih dvojica su kompletirali fantastično prvo kolo Srba u Majamiju. Pored Filipa i Miomira, u drugu rundu turnira plasirali su se Tipsarević i Lajović, dok je već tu, bez borbe, Novak Đoković kao prvi nosilac.

Krajinović je bez ikakvih problema izašao na kraj sa Erberom – 6:4, 6:4.

Trenutno 103. teniser sveta je napravio brejk već u trećem gemu meča, a zatim spasao brejk loptu i zatim sigurnim serviranjem došao do prvog dela igre.

Erber nije imao šansi sve do Filipovog prvog servis gema u drugom setu, kada je Srbin spasao tri brejk šanse. On nije uspeo da uzvrati u narednom, ali jeste u devetom gemu seta. Oduzeo je servis dupl specijalisti iz Francuske i odservirao za meč.

Filip će u drugoj rundi imati veliki izazov, s obzirom da mu je rival 30. nosilac, Švajcarac Sten Vavrinka. Ovo će biti njihov prvi duel u karijeri.

Kecmanović pobedio Gulbisa posle veoma rutinskog prvog i veoma turbulentnog drugog seta – 6:2, 7:5.

Miomiru je bilo potrebno tek 34 minuta da napravi dva brejka i totalno slomi Letonca, te prvi set reši u svoju korist i Gulbisu prepusti samo dva gema.

Tridesetogodišnjak od kojeg se nekada mnogo očekivalo konsolidovao se u nastavku i podigao nivo servisa. Bilo je mirno sve do 4:4, ali je tada Kecmanović odlično riternirao i došao do brejka.

Ipak, iako je do tada u meču samo jednom uzeo dva poena u servis gemu srpskog tenisera, Gulbis je nekako napravio brejk i vratio se u meč.

Kecmanović je fantastično reagovao i došao do tri brejk lopte na 5:5. Gulbis je to nekako uspeo da spasi i čak dođe do prednosti, ali je par minuta kasnije Miomir iskoristio ukupno šestu brejk loptu u gemu, a zatim i slavio pobedu od 7:5.

U drugom kolu i Kecmanović će imati težak zadatak, pošto ga očekuje duel sa domaćim teniserom, 28. na planetu, Frensisom Tijafoom. Njih dvojica su igrali jedanput, prošle godine, a pobedu je zabeležio Miomir, 2-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu