Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.01.2013.

10:18

Novak: Hoću da idem do kraja na RG

Nakon istorijskog trijumfa na Australijan openu, najbolji teniser sveta Novak Đoković okreće se sledećem cilju, Rolan Garosu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

To je jedini Gren slem koji nedostaje u Đokovićevoj kolekciji, a srpski teniser veruje da ove godine može korak dalje u odnosu na prethodnu, do titule.

“Naravno, hoću da idem do kraja u Parizu. Prošle godine sam igrao finale i sjajan meč protiv Rafe. On je uvek favorit na šljaci, ali ako nastavim ovako da igram i ostanem zdrav, verujem da imam šansu”, rekao je Đoković.

Novak je posle osvajanja trećeg Ozi opena i čeka od 2,5 miliona dolara požurio u Srbiju kako bi se spremio za predstojeći Dejvis kup meč. Rival je Belgija, a podloga je upravo šljaka.

"Biće veoma zanimljiv vikend, da vidim kako ću se prilagoditi šljaki u zatvorenim uslovima, što je uvek nezgodno. Ali moje misli su usmerene ka tom trofeju, uživaću koliko mogu. Nadam se da ću imati vremena da se oporavim i spremim za duele”, rekao je prvi reket sveta.

Novak je trofej u Melburnu dobio od Andrea Agasija, još jednog četvorostrukog šampiona Australijan opena, koji je tokom karijere osvojio svaki od četiri Gren slema. Amerikanac je rekao da je Đoković podigao sport na novi nivo.

"Vama ostavljam da sudite o tome da li se igra promenila ili ne. Ja se samo trudim da je igram sa 100% posvećenosti, ljubavi, strasti i zabave. Imam 25 godina, a osvojio sam šest Gren slem titular, imam mnogo trofeja. To je neverovatno. Trudim se da uhvatim svaki trenutak i da uživam koliko god mogu. Videćemo gde će me odvesti sutra”, zaključio je Novak.

Iako već dve godine dominira svetskim tenisom, Đoković je i dalje oduševljen svakim novim uspehom, što je podelio i sa svojim obožavaocima na tviteru.

"Moji dragi prijatelji, ležim u krevetu i razmišljam: 'Novače, ti si četvorostruki šampion Australijan opena. To je velika stvar, zar ne?' Moram da ponavljam to sebi neko vremen kako bi shvatio da je stvarno. Ovo je samo početak godine. Još mnogo stvari je ispred nas, počevši od sutra ujutru", napisao je Đoković na tviteru.

Novak je otkazao pres konferenciju predviđeno za ponedeljak kako bi što pre stigao u Evropu i spremio se za Dejvis kup, a kao izvinjenje novinarima je posle meča ponovo delio čokoladice.

"Molim vas, uzmite i dve. Vidim, niko nije na nekoj dijeti", šalio se Novak sa predstavnicima sedme sile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu