Nova vest
Rukomet

Utorak, 24.12.2013.

11:51

Erićeva: Rukomet se polako vraća

Srpska rukometašica Jelena Erić rekla je da je srebro na Svetskom prvenstvu pokazatelj da se rukomet polako vraća na mesto koje mu pripada.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Erićeva je istakla da je isti slučaj i sa srebrom koje su rukometaši osvojili prošle godine na Evropskom prvenstvu.

Uspeh koji smo postigle uticaće na popularnost, mislim da smo vratile rukomet na stare staze. Ovaj sport je bio izuzetno poularan na ovim prostorima, jedno vreme nije bilo rezultata i samim tim je opalo interesovanje. Rezultat koji su muškarci napravili, mi prošle godine i sada ovo je prava stvar. Rukomet se vraća na mesto koje je imao u Srbiji”, rekla je Erićeva.

Erićeva je dodala da neće menjati odluku, koju je donela pre nekoliko meseci da se posle šampionata u Beogradu oprosti od reprezentativnog dresa.

Odluka je definitivna. Srce mi je puno. Ovo je fenomenalno, hvala svima koji su nas pratili i bodrili ovih dana, dali su nam snagu. Izaći na balkon Skupštine grada je san svakog našeg sportiste”, rekla je Erićeva.

Iskusni levi bek je, uz standardno dobru Katarinu Tomašević na golu, bila stub odbrane reprezentacije, a koliko zna da bude opasna i u napadu pokazala je u osmini finala protiv Južne Koreje kada je u poslednjim sekundama meča donela pobedu svom timu.

Srpske rukometašice nisu uspele da osvoje zlatnu medalju, pošto su u finalu izgubile od selekcije Brazila 22:20.

Nema tu šta mnogo da se promeni, jednostavno neke stvari nisu funkcionisale što nas je dovelo do poraza. To je sport, ali očekujem koliko već na Olimpijskim igrama u Riju da im ove devojke vrate”, zaključila je Erić.

Erićeva ima 34 godine, tokom karijere igrala je za beogradski Radnički, Knjaz Miloš i Zaječar, danski Kolding i Randers, a već drugu sezonu zaredom nastupa za rusku Astrakanočku iz Astrahana.

Ekipu Zaječara predvodila je kao kapiten do titule prvaka Srbije 2012. godine, a prethodno je proglašena za najboljeg levog beka izuzetno jake danske lige.

Za državni tim Srbije odigrala je 88 utakmica i postigla 179 golova, a bila je član reprezentacije Srbije i Crne Gore, koja je na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine osvojila srebrnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu