Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 17.01.2013.

20:08

Poraz Srbije u poslednjoj sekundi

Rukometaši Srbije prvi put su poraženi na Svetskom prvenstvu u Španiji, a nakon dramatične završnice bolja je bila Poljska 25:24.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Izabranici Veselina Vukovića vodili su tokom većeg dela meča, ali je Poljska u finišu odgirala sigurnije i slavila golom Oržehovskog u poslednjoj sekundi.

Obe reprezentacije sada imaju po tri pobede i jedan poraz. U narednom meču Srbija igra sa Slovenijom, koja ima maksimalan učinak nakon pobede nad Belorusjiom. Poljska se sastaje sa Južnom Korejom, koja je bez bodova.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa devet golova, četiri je postigao Prodanović, a po tri Nikčević i Toskić. Darko Stanić je 18 puta sačuvao svoj gol.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Jurecki sa sedam pogodaka, pet je postigao Oržehovski, a po tri Kubištal i Jaška.

Srpski rukometaši su dobro igrali tokom većeg meča, odlično su funkcionisali i odbrana i napad, pa su na odmor otišli sa dva gola prednosti. Naši su imali i pet golova prednosti, ali je bilo i 'praznih' minuta, koje su Poljaci iskoristili i potpuno se vratili u meč, da bi u dramatičnoj završnici u poslednjoj sekundi upseli da stignu do veoma važne pobede.

Rukometaši Srbije su dobro otvorili meč i već u prvom napadu Prodanović postiže pogodak. Nakon golova Lijevskog i Ilića nekoliko minuta mirnije igre, uz sigurne odbrane obe ekipe.

U šestom minutu je dosuđen sedmerac za Poljsku, šutirao je Kubistal, ali je Stanić bio siguran.

Izabranici Veselina Vukovića igraju požrtvovano, a Momir Ilić postiže svoj četvrti gol na meču i Srbija prvi put ima tri gola prednosti.

Dva puta je sa sedam metara siguran bio kapten Ilić, a golove za našu reprezentaciju postigli su još Prodanović i Nenadić. Sa druge strane precizni su bili Jurecki i Oržehovski. Odbrane 6:0 i 5:1 funkcionisale su na pravi način, a Darko Stanić je do sada sedam puta sačuvao svoj gol.

Mala kriza u napadu srpske reprezentacije, više od pet minuta nije postignut pogodak, a drugi put na šampionatu Momir Ilić promašuje sedmerac. Nakon toga i Stanić brani udarac sa sedam metara, a na odmor Srbija odlazi sa dva gola prednosti.

Drugo poluvreme Srbija otvara pogotkom sa sedam metara, a svoj sedmi gol postiže Ilić. Međutim ’proradili’ su poljski napad i odbrana, pa smanjuju na samo gol razlike.

Nedostajali su golovi iskusnih Vujina, Šešuma, Nikčevića, ali je mladi Zelenović opravdao ukazano poverenje selektora Vukovića. Igrao je borbeno, postigao pogodak i iznudio sedmerac, koji je četvrti put iskoristio Ilić.

Važne golove postigao je i Rajko Prodanović pa Srbija vraća prednost stečenu u prvom poluvremenu (19:16).

Dva sedmerca svirana su Poljskoj za dva minuta, Jurecki je oba puta siguran i vraća svoj tim na gol zaostatka. Isti igrač je nakon kontranapada imao priliku da izjednači, ali je Stanić ponovo briljirao, ali Jašha to ispravlja, pa je rezultat 21:21.

Srbija iz nekoliko pokušaja nije uspela da vrati prednost, to kažnjava Jurecki i Poljska vodi prvi put na meču.

Naši su se konsolidovali nakon tajm auta koji je zatražio Vuković, a golgeterski post prekida Nikčević svojim drugim golom.

Poljska igra smirenije i održava minimalnu prednost. Nikčević je ponovo bio siguran, a Stanić je nastavio sa sjajnim odbranama.

Velika drama u samom finišu, pri nerešenom rezultatu minut pre kraja Srbija je imala napad, Ilić je šutirao, ali je protivnički golman sjajno intervenisao. Poslednji napad imali su Poljaci, a pogodak za pobedu postigao je Oržehovski uz zvuk sirene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu