Nova vest
Rukomet

Utorak, 14.06.2011.

20:49

Počinje SEHA rukometna liga

Regionalna SEHA liga (South East Handball Asociation) okupiće 12 rukometnih ekipa iz šest država - BiH, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žrebom za narednu sezonu, koji je odražan u beogradskom hotelu Holidej in, okončana je dvogodišnja priča o formiranuju lige koja će okupiti klubove sa prostora bivše Jugoslavije plus

U SEHA ligi će učestvovati: Borac (Banja Luka), Bosna (Sarajevo), Kroacija Osiguranje (Zagreb), Crvena zvezda (Beograd), Izvđjač (Ljubuško), Lovćen (Cetinje), Metalurg (Skoplje), Nekse (Našice), Partizan (Beograd), Tatran (Prešov), Vardar (Skoplje), Sutjeska (Nikšić).

Predsednik lige Sandi Šola istakao je da je prošlo dve godine od kada su se predstavnici klubova prviput sastali da razgovaraju o zajedničkom takmičenju.

"Ovim žrebom se završava jedna priča i počinje nova. Nadam se da će nam se u narednim godinama pridružiti ekipe iz Slovenije, Mađarske, Poljske i Italije. Želimo da razvijamo rukomet i da ovim atraktivnim takmičenjem pomognemo jedni drugima", rekao je Šola.

Komesar za takmičenje Dragan Načevski naglasio je da će SEHA liga biti 'liga šampiona' po vrhunskim učesnicima, koji podrazumevaju i najbolje sudije i delegate utakmica.

"Biće to liga za primer. Klubovi će tražiti da igraju u njoj", zaključio je Načevski.

Predsednik hrvatskog rukomentog saveza Damir Poljak obavestio je novinare da je u sedište Evrposke rukometne federacije poslat dopis o registraciji.

"Službeno smo poslali EHF dopis da se registrujemo kao nova asocijacija, tako da sada i službeno postojimo, a na prošlom sastanku u Zagrebu potpisali smo ugovor po kome se jasno zna da su osnivači Lige federacije Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovačke", izjavio je Poljak

Agencija Digitel, koja je generalni sponzor takmičenja, snosiće osnovne troškove takmičenja što podrazumeva prevoz, smeštaj i troškove službenih lica. Postignut je dogovor da svaka federacija da sudijske parove sa EHF i IHF lista radi ozbiljnosti takmičenja, a ostavljena je mogućnost poljskom Vive Kilcu da se u roku od sedam dana izjasni o eventualnom učešću u takmičenju, pa bi se u slučaju da pristanu još razmotrilo pitanje da bi li liga ostala na 13 članova ili bi se tražio i 14.

U prvom kolu koje je na programu 10. septembra sastaće se: Borac - Vardar, Lovćen - Tatran, Crvena zvezda - Nekse, Kroacija - Partizan, Izviđač - Sutjeska, Metalurg - Bosna.

Beogradski "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde igraće se u okviru 11. kola. "Fajnal-for" je planiran za 31. mart ili 1. april, a domaćin će biti naknado određen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu