Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

08:22

AP pogodio broj srpskih medalja, ne osvajače i "sjaj"

Američka novinska agencija AP je neposredno pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru objavila prognozu osvajača medalja.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

AP pogodio broj srpskih medalja, ne osvajače i
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Prema ovoj prognozu Srbija je bila kandidat za osam odličja – AP je pogodio broj medalja, ali ne i koje će one biti, niti ko će ih osvojiti.

Srbija je bila kandidat za tri zlatna i pet bronzanih odličja, a umesto toga, sportisti Srbije se iz Rija vraćaju sa dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje.

Najveći favoriti za zlatne medalje među sportistima Srbije su bili teniser Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija i muški kajakaški dvojac na 200 metara.

Đoković nije uspeo da osvoji medalju, što je bilo jedno od najvećih iznenađenja, ne samo za navijače u Srbiji, već za ceo sportski svet. Najbolji teniser sveta je takmičenje završio već u prvom kolu. Eliminisao ga je Argentinac Huan Martin del Potro, koji je kasnije stigao do srebra.

AP je potom prognozirao i da će vaterpolo reprezentacija Srbije osvojiti zlato i to je pogodio.

Takođe, kao osvajače srebra i bronze na vaterpolo turniru američka agencija je videla Crnu Goru i Hrvatsku. Ni tu nije mnogo pogrešila jer su Hrvati osvojili srebro, a Crnogorci su, na kraju, zauzeli četvrto mesto.

AP je prognozirao da će zlatnu medalju osvojiti i srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini K2 200 metara. Tu nisu bili u pravu, pošto su Grujić i Novaković zauzeli šesto mesto.

Prema proceni AP Marko Tomićević i Milenko Zorić je trebalo da osvoje bronzu u disciplini K2 na 1.000 metara, ali su se njih dvojica, ipak, popela stepenik više na pobedničkom postolju.

AP je kao osvajače bronzanih medalja video i kajakašice Nikolinu Moldovan i Milicu Starović i reprezentativke u streljašvu Andreu Arsović i Bobanu Veličković, kao i Milicu Mandić u tekvondou.

Te prognoze se nisu obistinile.

U analizi nisu videli Ivanu Španović kao kandidatkinju za prva tri mesta u skoku udalj, ali se srpska atletičarka pobrinula da se te prognoze ne ostvare. Zlato i srebro je bilo viđeno oko vrata Amerikanki Britni Ris i Tijane Bartolete. Njih dve jesu osvojile medalje, ali je redosled drugačiji u odnosu na prognozu.

Medalja se nije prognozirala ni srpskim košarkašima, pošto je prednost bila data Francuskoj i Španiji. Ista situacija je bila i sa košarkašicama jer su u odnosu na izabranice Marine Maljković na postolju viđene Australijanke i Francuskinje.

Pored navedenih, za Srbiju je zlato u Riju osvojio rvač Davor Štefanek, dok su odbojkašice stigle do srebra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

9 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu