Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 25.07.2016.

21:28

Kremlj: Ispravna odluka MOK

Zvanični Kremlj pozdravio je odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta da ruskim sportistima dozvoli učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kremlj: Ispravna odluka MOK
Photo by Jamie Squire/Getty Images

"Naravno da nam je drago što je doneta odluka koja omogućava čistim sportistima nastup u Riju. Verujemo da je ona ispravna", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov, a prenosi agencija Tas.

Sa druge strane, Svetska antidoping agencija (WADA) razočarana je da se ruski sportisti takmiče na OI, posle optužbi da je čak i Vlada Rusije umešana u doping.

"Zabrinuti smo ovakve odluke koja direktno utiče na čiste sportiste. Ona nije u interesu sporta", izjavio je generalni sekretar WADA Olivije Nigli.

Na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora MOK ruskim sportistima dozvoljen je nastup u Riju, ali uz posebnu dozvolu Međunarodnih saveza kojima pripadaju, što znači da 321 sportista mora da dobije potvrdu da su čisti od dopinga.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

7 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu