Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.03.2015.

12:34

SDCZ: Jelača i Ranđelović najbolji

Atletičarka Tatjana Ječača i vaterpolista Sava Ranđelović proglašeni su na proslavi 70. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda za najbolje sportiste.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Jelača je na Evropskom prvenstvu u Cirihu osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja i oborila nacionalni rekord hicem od 64,21 metra, dok je Ranđelović sa Zvezdom osvojio ’duplu krunu’.

Proslava jubilarnog rođendana održana je u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, a za najbolji tim proglašen je džudo klub, dok je najbolji trener Dejan Savić, trener vaterpolista i selektor reprezentacije Srbije.

Specijalna priznanja pripala su fudbalskom klubu, koji je posle šest godina osvojio titulu prvaka Srbije, i treneru košarkaša Dejanu Radonjiću. Radonjić je predvodio Zvezdu do prvog plasmana u Top 16 fazu Evrolige i odbrane trofeja u Kupu Radovija Koraća.

"Pre svega, svim zvezdašima čestitam veliki jubilej, 70. rođendan Crvene zvezde. Zaista sam počastvovan ovom nagradom koja je u isto vreme veliki podstrek, ali i obaveza za mene da opravdam ukazano poverenje. Zvezdi želim još mnogo uspeha i trofeja u budućnosti, a lično ću se potruditi da kao trener košarkaša tome doprinesem", poručio je Radonjić.

Specijalna priznanja pripala su i vaterpolistkinjama, teniserima i odbojkašima Zvezde.

Nagradu za životno delo dobili su Aleksandar Škanata i Zoran Čivija Kovačić.

Sportsko društvo Crvena zvezda trenutno ima sekcije u skoro 30 sportova, a najveći uspeh ’crveno-beli’ ostvarili su 1991. godine kada je fudbalski klub osvajio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

8 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu