Nova vest
Olimpizam

Petak, 28.10.2016.

09:00

60. Balkanski kros: 16 zemalja – 400 takmičara

Na 60. Balkanskom krosu, 5.novembra u Ćupriji, učestovaće 16 zemalja sa preko 400 takmičara, rečeno je danas na konferenciju za medije u ovom gradu.

Izvor:

Autor:

60. Balkanski kros: 16 zemalja – 400 takmičara
Sportski Savez Æuprije

Kros se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, Opštine Ćuprija, Sportskog saveza Srbije i Atletskog saveza Srbije.

Atletičare na takmičenju osim Srbije prijavile su Mađarska, Jermenija, Grčka, Turska, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Makedonije...

Našu zemlju predstavljace tri senora u disciplini deset kilometara: Miloš Pendić iz Ccajetine, Miloš Krstic iz Leposavića i Nemanja Stojanović iz Opova, izjavio je Tanjugu, posle konferencije, savezni selektor reprezentacije Srbije Slobodan Popović

U konkurenciji seniorki, dužina staze osam kilometara, učestvovaće Amela Terzić i Teodora Simović iz Novog Pazara i Olivera Jevtić iz Užica.

"U konkurnciji mlađih seniora, osam kilomatara, boje naše reprezentacije braniće braća Miloš i Milan Mitrović iz Uzica, Nikola Raičević i Miloš Milosavljević iz Partizana, a u konkurenciji juniora, dužina staže šest kilometara, Elzan Bibic i Haris Ajdarević iz Novog Pazara, Nikola Arsic iz Čačka i Ivan Šnigović iz Leposavića", rekao je Popović.

On je dodao da će u konkurenciji juniorki, dužina staze četiri kilometra, nastupiti Nađa Kusovac iz Šapca, Tamar Mićić iz Užica, Jasmina Pruginić iz Šapca i Milica Golubovcić iz Crvene zvezde.

Prema "preliminarnm podacima", kako je dodao, takmičare je do sada prijavilo 13 zemalja, a svaka zemlja ima pravo da prijavi, makismalno 22 takmičara.

Na konfernciji su učestovali i savezni kapiten za juniore Edin Zuković, potpredsednik Atletskog zaveza Srbije Snežana Pajkić, direktor krosa Dragan Zdravković, član Opštinskog veća Ćuprije zadužen za sport, kulturu i turizam Vladimir Vasiljević i direktor Turističke organizacije Ćuprije Igor Stanković.

Učesnici konferencije su podsetili da je poslednji Balkanski kros u Ćupriji organizovan 1984.godine i ponovo sada sa istim ciljevima – "promocija sporta, atletike, predstavljanje Srbije i Ćuprije u najboljem svetlu i naravno novi šampioni"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

13 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

16 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu