Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 02.10.2014.

17:30

SP: Srpkinje ubedljive, sledi SAD

Odbojkašice Srbije ostvarile su novu ubedljivu pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva, deklasirale su Kazahstan 3-0 (25:13, 25:15, 25:20).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naše odbojkašice su ostvarile drugu pobedu u novoj rundi takmičenja pa nastavlju da prate lidere Grupe F SAD i Brazil koji su bez poraza.

U sledećem meču Srbija će igrati upravo protiv Amerikanki (subota, 17h), a potom sa direktnim rivalom za plasman u treću fazu takmičenja Rusijom (nedelja, 17h). Tri najbolja tima iz grupe će u borbu za medalje.

Srbija je protiv Kazahstana pre svega dominirala blokom (11-3), selektor Terzić je veću minutažu dao najmađim igračicama, a tim su predvodile Brankica Mihajlović sa 12 i Stefana Veljković sa deset poena.

Tok meča:

Srpkinje su s pola gasa dobile prvi set. Dobrim servisom poveli su 3:0, a na prvi tehnički tajm-aut 17-godišnja Boškovićeva nas je smečom odvela na 8:4. Kazahstanke su koliko-toliko parirale do druge pauze (16:10), da bi u finišu seta doživele potpuno katastrofu – 25:13.

U istom ritmu je odigran i drugi set, s tim što je tim iz Azije držao egal do prvog tajm-auta (8:7). Tada se razigrala Ognjenovićeva, ispratila ju je Mihajlovićeva, i Srbija je povela 13:10. Nakon toga su naše odbojkašice lako privele set kraju, sjajnom serijom su stekle devet set lopti te opet ubedljivo stigle do seta – 25:15.

U trećem setu naše odbojkašice su usporile i dozvolile rivalkama da kontrolišu ritam meča, pa je Kazahstan poveo 10:7. Tada se Srpkinje bude i sjajnim blokom pokreću seriju 6:1 za potpuni prekret za 16:13 na drugom tehničkom tajm-autu. Do kraja meča naše odbojkašice su rutinski stigle do lagane pobede – 25:20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu