Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 26.07.2012.

12:37

JJ na Serenu, Novak na Fonjinija!

Jelena Janković nije imala sreće na žrebu za Olimpijski turnir pošto će u prvom kolu igrati protiv Serene Vilijams.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Drugi nosilac u muškom delu žreba Novak Đoković na startu će igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija.

Težak žreb dobio je i Janko Tipsarević koji će u prvom kolu igrati protiv Davida Nalbandijana, prva rivalka Ane Ivanović biće Kristina MekHejl, a Viktor Troicki će na startu na Nikolasa Almagra.

Prvi teniser sveta Rodžer Federer igraće protiv Alehandra Falje, rival Endiju Mariju u prvom kolu je Stanislas Vavrinka, dok će četvrti nosilac David Ferer na startu protiv Kanađanina Pospišila.

Kao što smo svi i pretpostavljali Đoković se nalazi u istoj polovini žreba kao i Endi Mari. Najbolji srpski teniser dobio je izuzetno težak žreb, u drugom kolu bi mogao da igra protiv Endija Rodika, u trećem protiv Čilića ili Hjuita, a u četvrtfinalu protiv Raonića ili Conge.

Najlakši žreb dobio je Federer koji će u drugom kolu na pobednika duela Beneto – Južni, u trećem bi mogao na Verdaska ili Milera, u četvrtfinalu na Tipsarevića, a u polufinalu na Del Potra ili Ferera.

Janko bi ukoliko savlada Nalbandijana u drugoj rundi igrao protiv Lacka ili Karlovića, a u trećem bi mogao na Džona Iznera.

Serenina sestra Venus takođe će imati težak posao na startu pošto igra protiv Sare Erani. Prvi favorit u ženskom delu žreba Viktorija Azarenka na startu će igrati protiv Rumunke Begu, rivalka Agnješke Radvanjske biće Julija Gerges, a Marija Šarapova takmičenje počinje protiv Šahar Per.

Što se dublova tiče, Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević postavljeni su za treće nosioce i u prvoj rundi će igrati protiv Slovaka Kližana i Lacka. U drugoj polovini su Đoković i Troicki, a njihovi protivnici na startu će biti švedski teniseri Brunstrom i Linsted.

Teniski turnir se igra od 28. jula do 5. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu