Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.10.2013.

20:18

Radonjić: Iznad mogućnosti na PAO

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 20.30 časova u hali „Pionir“ dočekuju Panatinaikos u okviru trećeg kola Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ će protiv grčkog velikana juriti prvu pobedu u elitnom takmičenju, a trener Beograđana Dejan Radonjić svestan je važnosti utakmice, ali i snage protivnika.

„Panatinaikos je i ove godine jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh u svakom takmičenju u kom nastupa. Kvalitet i ogromno iskustvo njihovih igrača je nešto što je potpuno poznato“, rekao je Radonjić.

Pokriveni su na svim pozicijama, imaju mogućnost igranja sa mnogo opcija. Svakako da nas očekuje jedno veliko košarkaško veče u Beogradu. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno u fazi odbrane jer nam je to neophodno kako bismo mogli da se borimo sa protivnikom poput Panatinaikosa. Podrška navijača treba da bude takva da nam predstavlja prednost, bez obzira na iskustvo koje naš protivnik ima vezano za igranje na ’vrućim’ terenima. Ambijent će nam dati energiju da se borimo konkurentno sa Panatinaikosom. Bez dileme“, dodao je Radonjić.

Strateg Zvezde je istakao da je Dijamantidis sigurno ključni igrač Atinjana, ali da Panatinaikos u svojim redovima ima veliki broj odličnih igrača.

Vrednost Dijamantidisa za Panatinaikos je od ključnog značaja. Ali, oni imaju na svim pozicijama odlične igrače. Protiv Laborala su na primer postigli 18 trojki. Ako bismo se fokusirali samo na jednog igrača ne bi bili konkurentni. Moramo da igramo svi zajedno iznad svojih mogućnosti ako želimo da dođemo u poziciju da ih savladamo“, istakao je Radonjić.

Radonjić je pojasnio da je priprema za meč sa Panatinaikosom počela već posle gostovanja u Izraelu Makabiju u drugom kolu.

Uspeli smo u međuvremenu da napravimo adekvatan broj treninga da bismo spremno dočekali ovaj duel. Meč protiv Lokomotive je bio specifičan jer smo dugo čekali na nastup Zvezde u Evroligi. Sada je sva ta trema na nižem nivou, ali svesni smo da naši navijači jedna čekaju utakmicu. Ambijent koji će oni napraviti je nešto što treba da nam bude podstrek, a bez obzira na iskustvo Panatinaikosa, on treba njih da onemogući da budu na maksimalnom nivou“, rekao je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu