Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2012.

14:07

PAO ili Makabi, ko će u Istanbul?

U četvrtak veče igra se poslednja, peta utakmica plejofa Evrolige između Panatinaikosa i Makabija koja će odličiti poslednjeg učesnika Fajnal fora u Istanbulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Grci i Izraelci suočiće se u "OAKA" areni (20.45h), a otkako je uveden sistem na tri pobede, samo dva puta su igrane majstorice, a oba puta su domaćini slavili.

Pobednik ove serije sastaće se u Istanbulu sa moskovskim CSKA, a u drugom polufinalu igraće Barselona i Olimpijakos.

PAO je dobio prvu (+20) i četvrtu (+11), Makabi drugu (+2) i treću (+3) utakmicu, pa su Grci favoriti samo iz razloga jer su ubedljivije slavili svoje pobede.

"U svakoj utakmici plejofa oni su pokušali da nas iznenade svojim rešenjima u fazi napada. Ovo je peta utakmica i da budem iskren, mislim da nas više ne mogu iznenaditi", samouveren je trener šampiona Evrope Željko Obradović.

Veliki je broj sjajnih pojedinaca u obje ekipe, ali u plejofu posebno blistaju Dimtris Dijamantidis, Majk Batiste, te Kostas Kajmakoglu kod Panatinaikosa, a sa druge strane Kit Lengford, Lior Elijahu i Devin Smit.

"Ne treba žaliti za prošlom utakmicom. Moramo se u potpunosti koncentrisati na odlučujući meč. Oni igraju pred svojom publikom i to im donosi blagu prednost, međutim to znači i da je na njima veći pritisak", istakao je trener Makabija Dejvid Blat.

Karte za meč u Atini (20.45h) rasprodate su još pre šest dana, kao i za završni turnir u Istanbulu koji se igra od 11-13 maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu