Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

14:23

Oliver Popović novi trener Himika

Srpski košarkaški trener Oliver Popović postavljen je za novog šefa stručnog štaba ukrajinskog Himika Južnog.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

On će na klupi zameniti Dmitra Bazeljevskog, koji je otpušten posle poraza Himika od Zagreba sa 88:78 u drugom kolu Evročelendža. Popović je do sada bio trener novobeogradske Vizure sa kojom je prošle sezone ostvario velik uspeh plasiravši se u Superligu Srbije. Posle kraćeg razlaza, Popović je oktobru ponovo preuzeo Vizuru, koja sada ima skor 4-8 i na devetom je mestu u Svislajon ligi Srbije.

Popović je izjavio da je u ugovoru sa Vizurom imao opciju da raskine ugovor u slučaju dobre ponude iz inostranstva.

"Menadžer koji je bio zaposlen u Himiku pre nekoliko godina pozvao me je na razgovor sa čelnicima kluba. Vrlo brzo smo se dogovorili, što mi je uz mogućnost raskida saradnje sa Vizurom, omogućilo da postanem trener Himika. Sa ekipom sam odradio tek jedan trening, oko 70 minuta. Želim da vidim kako se igrači snalaze i u odbrani i u napadu. Iako je još rano, za sada sam zadovoljan onim što sam video".

Himik trenutno u ukrajinskom prvenstvu ima skor 4-6, a dosadašnji trener Bazeljsvski ostaće u klubu na nekoj drugoj funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu