Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.12.2008.

14:19

Pešić: "Ne potcenjujemo Bamberg"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da očekuje neizvesnu utakmicu u drugom kolu Evrokupa sa nemačkim Brose basketom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Pešić je istakao da je Bamberg ekipa koju Beograđani "ne smeju da potcene". Pešić je na konferenciji za novinare podsetio da je tim Brose basket prošlog vikenda savladao prvoplasirani tim nemačkog prvenstva, Albu iz Berlina.

"Očekuje nas veoma neizvesna utakmica i sve ćemo uraditi da je dobijemo. Bamberg je iskusan i jak protivnik. Brzo su se oporavili od ubedljivog poraza od Turova u Evrokupu i savladali berlinsku Albu na svom terenu", istakao je Pešić.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde naveo je da je Brose ima veoma kvalitetne igrače i veliku košarkašku tradiciju.

"Nisu baš klub evropskog renomea, ali imaju tradiciju sličnu, recimo, Zadru ili Čačku. Imaju jednog od najtalentovanijih centara u Evropi Tima Olbrehta, šestoricu Amerikanaca i našeg Predraga Šuputa. Sigurno će se boriti za titulu u Nemačkoj", kazao je on.

Pešić, koji je dugo radio kao trener u Nemačkoj, rekao je da "crveno-beli" moraju da razmišljaju samo o pobedi, pošto bi ih eventualni poraz udaljio od plasmana u drugu fazu Evrokupa.

"Uvek postoji pritisak da pobedite na svom terenu. Trudimo se da održimo tenziju, pošto ona daje dodatni kvalitet svakom igraču i tera ga da postigne više od svojih mogućnosti. Nemamo ni prava, ni argumente da potcenimo Bamberg, ali razmišljamo samo o pobedi", naveo je Pešić.

Trener Crvene zvezde dodao je da kapiten Tadija Dragićević najverovatnije neće igrati, jer se još nije oporavio od povrede.

Bek "crveno-belih" Marko Marinović kazao je da ubedljiv poraz nemačke ekipe od Turova (69:39) u prvom kolu Evrokupa ne može da stvori pogrešnu sliku o kvalitetu tima iz Bamberga.

"Niko ne može da kaže da je Brose loša ekipa zbog tog poraza. Ne smemo nikoga da potcenimo, a svoj kvalitet oni su pokazali pobedivši Albu. Moraćemo mnogo znoja da prolijemo da dođemo do pobede", zaključio je Marinović.

Košarkaši Crvene zvezde su prošle nedelje u prvom kolu izgubili od belgijske ekipe Šarlroa.

Utakmica drugog kola Grupe F Evrokupa između Crvene zvezde i Brose basketa igra se u utorak od 19.30 u hali "Pionir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu