Jedan Roko nedovoljan za Zvezdu

Izvor: B92

Četvrtak, 21.10.2004.

22:18

Default images

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su treću pobedu u ovogodišnjoj Goodyear ligi. „Crveno-beli“ su u Pioniru savladali ekipu Splita sa 86:75 (22:14, 24:16, 24:22, 16:23).

Beogradski tim ušao je u meč sa mladim Splićanima kao apsolutni favorit, i došao je do pobede prilično lako, uprkos ne naročito dobroj igri. Zvezda je već na samom početku napravila veliku razliku, koja se od sredine prve do sredine druge četvrtine kretala oko deset poena.

Zvezda je pred poluvrmee zaigrala odlično i atraktivno i bila je na putu da do poluvremena potpuno nokautira Splićane, ali pred sâm odlazak na odmor Split smanjuje na relativno podnošljivih -16. Sa te tačke u drugom delu Leni Roko Ukić kreće u preokret.

Do sredine treće četvrtine Zvezdina prednost se istopila do 60:54, zahvaljujući fenomenalnoj partiji mladog plejmejkera (do kraja skupio 33 poena). Ipak, tada „crveno-beli“ pojačavaju, i odlepljuju se na plus petnaest. U finišu Dalmatinci još jednom pokuašavaju da se vrate, ali bez uspeha i Zvezda završava meč dvocifrenom pobedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: