Da li je Betmen konačno pronašao Robina?

Od kada je Nikola Jokić izrastao u zvezdu svetske košarke, novinari, navijači i ostali ljubitelji košarke čekaju da se pojavi neko ko će mu biti desna ruka.

Izvor: PT

Četvrtak, 06.08.2020.

12:00

Da li je Betmen konačno pronašao Robina?
Photo by Justin Tafoya/Getty Images --- EDIT B92SPORT (Petar Tadiæ)

U svetu sporta često se za takvog košarkaša kaže da je "Robin", čime se aludira na najboljeg pomoćnika crtanog junaka Betmena.

Jokić već dve i po godine igra na elitnom nivou u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, međutim često zna da mu izostane pomoć saigrača.

Mnogi vide Džamala Marija kao košarkaša koji će biti taj "Robin", međutim talentovani plejmejker veoma je nekonstantan, a vreme mu je da bude pravi oslonac srpskom košarkašu.

Mari još nije odigrao nijedan minut u Orlandu jer se oporavlja od povrede, ne igraju ni Geri Heris, te Vil Barton i neko je morao da iskoči i pomogne Jokiću u prva tri meča.

Taj neko je Majkl Porter junior.

Talentovani košarkaš je mlađa verzija Kevina Durenta, ali je u prošlosti imao problema s povredama i zbog toga je uvek stajao znak pitanja pored njegove budućnosti.

U Orlandu je pokazao o kakvom se talentu radi kada je zdrav, pošto je protiv Oklahome postigao 37 poena uz 12 skokova, a protiv San Antonija 30 uz 15 uhvaćenih lopti.

Porter junior je prvi 'ruki' u istoriji sa 30 poena, 15 skokova i pet asistencija. Takođe je i prvi 'novajlija' Nagetsa još od Dikembea Mutomboa i 1994. koji je na jednom meču imao 30 poena i 15 skokova.

Kod Portera je upitno samo zdravlje jer ako uspe da izgbegne veće povrede, Denver je dobio zvezdu, a Jokić prepotrebnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: