Četvrtak, 06.08.2020.

12:00

Da li je Betmen konačno pronašao Robina?

Od kada je Nikola Jokić izrastao u zvezdu svetske košarke, novinari, navijači i ostali ljubitelji košarke čekaju da se pojavi neko ko će mu biti desna ruka.

Izvor: PT

Da li je Betmen konaèno pronašao Robina? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 3 godine

Nije mi pravo poređenje MPJ i Durenta. Durent nije samo šuter, ima mnogo bolju igru sa loptom i sam može da kreira, ima brži izbačaj, plus ima brže noge u odbrani. MPJ je čist šuter koji će vremenom preći na poziciju četiri, nešto kao bitno unapređena verzija Kevina Lava. Svakako može biti drugi igrač ekipe iza Jokića.
Neko reče da će ga skautirati. Problem sa takvim tipom igrača je što ih je lako skautirati ali svejedno nemoguće sprečiti. Svi su znali kako Novicki šutira ali niko nikad nije našao odbranu. Tako je sa MPJ, visok je i da bi ga sprečili neko treba da prati samo njega što znači mnogo više prostora za ostalu trojicu koji čekaju Jokićev pas.

Niks

pre 3 godine

A jel ima nekih informacija kad i kako su se povredili Barton Marej i Heris ?

Na injury report stoji da je "game time decision" , znaci mozda zaigraju i veceras, ali nista o tome kad i kako su se povredili.

Koliko se secam - bili su zdravi kad je prekinuta sezona ?

Pera

pre 3 godine

Ko ce da bude Robin, Marej ili MPJ? Da li MPJ krade skokove Nikoli za TD?
Zaboravljamo da je (Nikolina) kosarka timski sport!?! Setite se, prosle godine nisu usli u finale zapada zato sto su sutirali trojke 2-19, obe dao Jokic! Sad se to nece desiti. Bice tesko zaustaviti napad sa tri igraca koja mogu da postignu 30 poena, a pritom je jedan oid njih maestralni dirigent. Sva trojica ce ostati u timu bar jos 3 godine, imaju 25, 23, 22 godine.
MPJ je los u odbrani, samo dve dobre utakmice? Treba da nauci da prati svog coveka, doci ce i to (nadamo se brzo i dovoljno), a vec je dobar u skokovima i blokovima. Odavnoje jasno da ofanzivni potencijal ima. Da izbegnu povrede, smesi im se lepa buducnost.

tocka

pre 3 godine

@veverica
Ne moze se reci da Marej nije napredovao. Napredovao je u svim segmentima igre... jedino sto je razdaljina izmedju njega i Jokica svejedno ogromna. Ukoliko odluci da postane igrac zadatka i ne siluje to moze jako dobro da funkcionise. Cini mi se da je Monte, pa i mali Dozier potencijalno, bolji na poziciji PG. Marej moze biti SG, ali nije za pleja.
Sto se tice MPJ-a, pa i Bol Bola, Denveru ce biti jako tesko da ih zadrzi. Ne znam koliko je igraca spremno da zrtvuje ugovor zarad prstena i mlade ekipe kao sto je to radio Stef Kari. Ali definitivno Denver je na pragu da izgradi tim kao GSW gde je sve na mestu, i klupa jaka.

Aleks

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.
(Dejan, 6. avgust 2020 13:28)

Kad bi moglo tako, ne bi na svetu bilo nijednog šampionskog tandema/ekipe... Bože me sačuvaj, naravno da dečku treba slobode, pa Jokić da nije dobio slobodu u Denveru ne bi napravio to što jeste.

koki

pre 3 godine

na ove dve utakmice Denver nije padao znacajnije kad Jokic izadje bas zbog MPJ a i Morisa , prvi zna da postigne kos a drugi da organizuje igru i to je ogromna razlika u odnosu na pre.MPJ ne sija u odbrani ali niko drugi sem ove dvojice ne moze da se poveze kad Jokic izadje, u napadu ne umeju vola da ubodu, u odbrani Plamli & co i zakrpe nesto.

stefan cerak

pre 3 godine

Dosta dobrih analiza u komentarima, mene recimo interesuje dokle se misli sa milsapom i plamlijem, kao i siledzijom bartonom. Kada se realno pogledaja, sva trojica su nevidljiva nekako iako nisu losi.. Isti tip igraca ali sa malim iskorakom bi trebali da ih zameni i prsten bi bio blizu, uz konstantnost harisa i mareja...

mkl

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja jer su mu dali max ugovor na 5 godina. Ako Marej udje medju top 10 plejmejkera, onda je Denver na konju. Marej-MPJ-Bol-Jokic...velika cetvorka. Najbolje bi bilo da Denver otkaci i Harisa (koji je stalno povredjen) i Bartona i da umesto njih dovedu jednog startnog pleja a da Mareja posalju na dvojku. Pokusao bih da dovedem VanVlita koji je ove godine slobodan igrac. Denver lako moze da napravi prostor za njega i da mu da max ugovor.

stiv

pre 3 godine

ljudi porteru je prva godina ozbiljne kosarke, on daje 30-35 poena lagano, stoji to da je rupa u odbrani i da je sebican ali verujte da ce sve to doci sa godinama i iskustvom. Za 2 godine denver sa ovom ekipom i jednim pojacanjem ili dobrim izborom sa drafta do titule

WillyWonka

pre 3 godine

Ima dosta širok repertoar rješenja kad krene na ulaz, vrlo elegantno završava. Nadam se da će nastaviti u ovakvom ritmu, a Jokić će ga kvalitetno "hraniti" loptama.

St11

pre 3 godine

MPJ moze postati veoma dobar igrac, i ima neosporan potencijal. Ali nemojmo pricati o njemu nakon dve dobro odigrane utakmice da je on sad neka druga opcija u denveru, a kada bude sutirao na nekoj sledecoj utakmici 3-17,pricati da je drvo.On je jako mlad igrac i bice velikih oscilacija u njegovoj igri.Realnost je da denveru nedostaju tri startera i kada se oni vrate uzece dosta minuta(Barton) i dosta suteva( Barton i Jamal.M) od njega. Tako da ne treba ocekivati od MPJ veliki ucinak u play ofu(30pts...) ali sigurno je da ce posle ovakvih partija imati vecu ulogu u play ofu( verovatno sa klupe, jer prosli put kada je Denver pokusao da preseli Bartona na klupu, ovaj napravio haos). Ono sto treba da nas raduje je da je Denver dobio jos jednog igraca koji je sposoban da postigne veliki broj poena, pa kada Jamalu,Bartonu,Milsapu,Herisu(koji okean ne moze da pogodi ove godine) ne ide( sto je cesto jer svi oni igraju toplo hladno) ima nade da MPJ nesto uradi.

Cole

pre 3 godine

Da, Betmen je dobio Robina ali
ni Mareja ne treba otpisivati.
Znam da nas je mnooogo nervirao
nekonstantnoscu i cesto sebicniscu
ali ne treba zaboraviti da njih
dvojica jedan drugom namestaju
poene/asistencije vise nego ijedan
dvojac u istoriji NBA lige. Pre
njih je to bio par Stokton-Meloun. Poz.

satelit

pre 3 godine

Bitno je da je uprava dala Mariju 30 milki po sezoni i sad ce se muciti kako da MPJ uklope u seleri,kad istekne ruki ugovor.. Jokic je tu sa 28 mil,Milsap isto 30 mil,OK Milsapu istice ugovor. Ali,da li ce imati para za sve

pričajuća glava

pre 3 godine

Mnogo se prašine diglo oko Majkl Porter Juniora ali dečko ima još mnogo da uči. U odbrani je loš, često uzima skokove preko svojih saigrača i kada dobije loptu ne pomišlja da doda pa makar morao preko dvojice da šutira. Sve u svemu mora svoju igru malo da prilagodi timskoj igri kakvu gaji Denver što će sigurno doći na svoje kada se vrate startni bekovi. U svakom slučaju dobro je da Denver ima još jednu opciju u napadu ali još je daleko od Robina...

brm

pre 3 godine

Ovo je tek prva faza. Sledeća će mu biti teža. Obično kad mladi igrač poveže nekoliko boljih partija, kreće skauting protivničkih timova da se radi za takvog. Bukvalno se traže mane, na koju stranu da ga usmeravaju i kakve šuteve da mu dozvoljavaju, na kom delu terena da vrše pritisak. 90% igrača bude ugašeno u tim situacijama. Tako da MPJ mora da se izbori sa još mnogo poteškoća. Ako ništa, konstantan je šuter čiji šut je teško braniti i agresivan je na skoku. Ne mora da gleda saigrače, nije to njegov posao. On je finišer i treba ga iskoristiti. Odbranu će verovatno da podigne. A biće zanimljivo kako je Mari da se pomiri sa gubitnom uloge, i kako će Denver to da hendla, jer JM počinje da teče max ugovor i teško da će bilo kome moći da ga uvale.

Dejan

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.

alen

pre 3 godine

mali da ima mamba mentalitet jokic bi bio robin nesto slicno gasol brayantu sto ne mozemo da kazemo da je lose. Ali to je daleko od toga 2 dobre partije a treba 2 sezone kostantno ovako da igra. Jokicu (koji nema ubilacki stil)bi legao igrac iz finiksa buker i jos 2 trojkasa i onda mogu titulu da sanjaju ovako mogu da je osvoje samo u zemlji sesira.

Pogača

pre 3 godine

Jokic dokle god bude u Denver biće alfa mužijak. Tesko će im doći neki all star igrač, jer niko ne želi u Denver ako ćemo realno, zna se koje destinacije su popularnije i primamljivije tim zvezdama. Džamalu svakako nije prijatno, videlo se čak i onda u toku sezone kad je MPJ igrao malo, Marej je dosta silio sam, verovatno mu je smetalo toliko uzdizanje u medijima MPJ u odnosu na njega. Ja iskreno mislim da će MPJ biti bolji od Mareja, odnosno najbolji posle Jokića u ekipi samo ako ga povrede zaobići. Voleo bih da Jokara osvoji bar jednu titulu sa Denverom i tako zacementira povlačenje dresa, jer znamo da će Ameri na sve načine osporavati Jokića i uzdizati Mela plus ima za prijatelje većinu poznatih košarkaša koji će urgirati za njega preko medija na ovaj ili onaj način, jer je i on nosio broj 15. Mada ja smatram da će Jokićev dres biti povučen bez obzira na prsten na ruci, samo ako završi karijeru u Denver, znači ne bi trebalo to ni da se dovodio u pitanje. Što se večerašnje utakmice tiče, Portland ulazi kao izraziti favorit, moraju da kidaju i dobiju ovu utakmicu, iako ja svim srcem navijam za Denver. Pozdrav za sve fanove Jokića. 😎

veverica

pre 3 godine

sve receno za mareja u ovom i ostalim clancima je tacno. ali samo treba dodati da on IPAK ima TEK 23 godine, tj. da je dve godine mladji od jokica.
medjutim, zadnju godinu-dve on zapravo nije napredovao i ako ovako nastavi, onda je vise kameno oko vrata denveru nego nekakav nosilac. ima ugovor kao super star, a nije blizu ni da bude ol star. da igra za duplo manju platu pa nema veze, kao neka ga... ali on zarobi kep, plus sa takvim ugovorom i ovakvom igrom, nije ga lako ni trejdovati - njegov trejd bi znacio da moraju da ga uvaljaju nekome ko tankuje, a da uz njega posalju i jos neke talentovane i jefine igrace i/ili pikove.
a porter je odusevio. medjutim imao je neke jezive povrede ledja i to je pitanje sad, da li je kao "nov" i koliko moze da izdrzi... zelim mu sve najbolje.
denver ima cemu da se nada, ali ce biti mnogo zamrseno napraviti ekipu za prsten. milsepu i plamliju ugovori isticu (to je 45 miliona zajedno), ali ce grant traziti mnogo jaci ugovor. heris i marej nece nidje, a ipak su preplaceni. tu su mladi i talentovani igraci porter i bol bol, ali oni ne mogu da se bore jos za titulu, a pitanje i da li su stvarno stakleni ili je to sve proslo... kome prpduziti ugovor, koga pustiti, koga trejdovati... ako hoce korak napred, morace malo da rizikuju, a rizik moze da se isplati ili da ih ukanali... jokic im je ipak jedina sigurica.

Cole

pre 3 godine

Da, Betmen je dobio Robina ali
ni Mareja ne treba otpisivati.
Znam da nas je mnooogo nervirao
nekonstantnoscu i cesto sebicniscu
ali ne treba zaboraviti da njih
dvojica jedan drugom namestaju
poene/asistencije vise nego ijedan
dvojac u istoriji NBA lige. Pre
njih je to bio par Stokton-Meloun. Poz.

Pogača

pre 3 godine

Jokic dokle god bude u Denver biće alfa mužijak. Tesko će im doći neki all star igrač, jer niko ne želi u Denver ako ćemo realno, zna se koje destinacije su popularnije i primamljivije tim zvezdama. Džamalu svakako nije prijatno, videlo se čak i onda u toku sezone kad je MPJ igrao malo, Marej je dosta silio sam, verovatno mu je smetalo toliko uzdizanje u medijima MPJ u odnosu na njega. Ja iskreno mislim da će MPJ biti bolji od Mareja, odnosno najbolji posle Jokića u ekipi samo ako ga povrede zaobići. Voleo bih da Jokara osvoji bar jednu titulu sa Denverom i tako zacementira povlačenje dresa, jer znamo da će Ameri na sve načine osporavati Jokića i uzdizati Mela plus ima za prijatelje većinu poznatih košarkaša koji će urgirati za njega preko medija na ovaj ili onaj način, jer je i on nosio broj 15. Mada ja smatram da će Jokićev dres biti povučen bez obzira na prsten na ruci, samo ako završi karijeru u Denver, znači ne bi trebalo to ni da se dovodio u pitanje. Što se večerašnje utakmice tiče, Portland ulazi kao izraziti favorit, moraju da kidaju i dobiju ovu utakmicu, iako ja svim srcem navijam za Denver. Pozdrav za sve fanove Jokića. 😎

pričajuća glava

pre 3 godine

Mnogo se prašine diglo oko Majkl Porter Juniora ali dečko ima još mnogo da uči. U odbrani je loš, često uzima skokove preko svojih saigrača i kada dobije loptu ne pomišlja da doda pa makar morao preko dvojice da šutira. Sve u svemu mora svoju igru malo da prilagodi timskoj igri kakvu gaji Denver što će sigurno doći na svoje kada se vrate startni bekovi. U svakom slučaju dobro je da Denver ima još jednu opciju u napadu ali još je daleko od Robina...

brm

pre 3 godine

Ovo je tek prva faza. Sledeća će mu biti teža. Obično kad mladi igrač poveže nekoliko boljih partija, kreće skauting protivničkih timova da se radi za takvog. Bukvalno se traže mane, na koju stranu da ga usmeravaju i kakve šuteve da mu dozvoljavaju, na kom delu terena da vrše pritisak. 90% igrača bude ugašeno u tim situacijama. Tako da MPJ mora da se izbori sa još mnogo poteškoća. Ako ništa, konstantan je šuter čiji šut je teško braniti i agresivan je na skoku. Ne mora da gleda saigrače, nije to njegov posao. On je finišer i treba ga iskoristiti. Odbranu će verovatno da podigne. A biće zanimljivo kako je Mari da se pomiri sa gubitnom uloge, i kako će Denver to da hendla, jer JM počinje da teče max ugovor i teško da će bilo kome moći da ga uvale.

veverica

pre 3 godine

sve receno za mareja u ovom i ostalim clancima je tacno. ali samo treba dodati da on IPAK ima TEK 23 godine, tj. da je dve godine mladji od jokica.
medjutim, zadnju godinu-dve on zapravo nije napredovao i ako ovako nastavi, onda je vise kameno oko vrata denveru nego nekakav nosilac. ima ugovor kao super star, a nije blizu ni da bude ol star. da igra za duplo manju platu pa nema veze, kao neka ga... ali on zarobi kep, plus sa takvim ugovorom i ovakvom igrom, nije ga lako ni trejdovati - njegov trejd bi znacio da moraju da ga uvaljaju nekome ko tankuje, a da uz njega posalju i jos neke talentovane i jefine igrace i/ili pikove.
a porter je odusevio. medjutim imao je neke jezive povrede ledja i to je pitanje sad, da li je kao "nov" i koliko moze da izdrzi... zelim mu sve najbolje.
denver ima cemu da se nada, ali ce biti mnogo zamrseno napraviti ekipu za prsten. milsepu i plamliju ugovori isticu (to je 45 miliona zajedno), ali ce grant traziti mnogo jaci ugovor. heris i marej nece nidje, a ipak su preplaceni. tu su mladi i talentovani igraci porter i bol bol, ali oni ne mogu da se bore jos za titulu, a pitanje i da li su stvarno stakleni ili je to sve proslo... kome prpduziti ugovor, koga pustiti, koga trejdovati... ako hoce korak napred, morace malo da rizikuju, a rizik moze da se isplati ili da ih ukanali... jokic im je ipak jedina sigurica.

satelit

pre 3 godine

Bitno je da je uprava dala Mariju 30 milki po sezoni i sad ce se muciti kako da MPJ uklope u seleri,kad istekne ruki ugovor.. Jokic je tu sa 28 mil,Milsap isto 30 mil,OK Milsapu istice ugovor. Ali,da li ce imati para za sve

Aleks

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.
(Dejan, 6. avgust 2020 13:28)

Kad bi moglo tako, ne bi na svetu bilo nijednog šampionskog tandema/ekipe... Bože me sačuvaj, naravno da dečku treba slobode, pa Jokić da nije dobio slobodu u Denveru ne bi napravio to što jeste.

tocka

pre 3 godine

@veverica
Ne moze se reci da Marej nije napredovao. Napredovao je u svim segmentima igre... jedino sto je razdaljina izmedju njega i Jokica svejedno ogromna. Ukoliko odluci da postane igrac zadatka i ne siluje to moze jako dobro da funkcionise. Cini mi se da je Monte, pa i mali Dozier potencijalno, bolji na poziciji PG. Marej moze biti SG, ali nije za pleja.
Sto se tice MPJ-a, pa i Bol Bola, Denveru ce biti jako tesko da ih zadrzi. Ne znam koliko je igraca spremno da zrtvuje ugovor zarad prstena i mlade ekipe kao sto je to radio Stef Kari. Ali definitivno Denver je na pragu da izgradi tim kao GSW gde je sve na mestu, i klupa jaka.

St11

pre 3 godine

MPJ moze postati veoma dobar igrac, i ima neosporan potencijal. Ali nemojmo pricati o njemu nakon dve dobro odigrane utakmice da je on sad neka druga opcija u denveru, a kada bude sutirao na nekoj sledecoj utakmici 3-17,pricati da je drvo.On je jako mlad igrac i bice velikih oscilacija u njegovoj igri.Realnost je da denveru nedostaju tri startera i kada se oni vrate uzece dosta minuta(Barton) i dosta suteva( Barton i Jamal.M) od njega. Tako da ne treba ocekivati od MPJ veliki ucinak u play ofu(30pts...) ali sigurno je da ce posle ovakvih partija imati vecu ulogu u play ofu( verovatno sa klupe, jer prosli put kada je Denver pokusao da preseli Bartona na klupu, ovaj napravio haos). Ono sto treba da nas raduje je da je Denver dobio jos jednog igraca koji je sposoban da postigne veliki broj poena, pa kada Jamalu,Bartonu,Milsapu,Herisu(koji okean ne moze da pogodi ove godine) ne ide( sto je cesto jer svi oni igraju toplo hladno) ima nade da MPJ nesto uradi.

stiv

pre 3 godine

ljudi porteru je prva godina ozbiljne kosarke, on daje 30-35 poena lagano, stoji to da je rupa u odbrani i da je sebican ali verujte da ce sve to doci sa godinama i iskustvom. Za 2 godine denver sa ovom ekipom i jednim pojacanjem ili dobrim izborom sa drafta do titule

koki

pre 3 godine

na ove dve utakmice Denver nije padao znacajnije kad Jokic izadje bas zbog MPJ a i Morisa , prvi zna da postigne kos a drugi da organizuje igru i to je ogromna razlika u odnosu na pre.MPJ ne sija u odbrani ali niko drugi sem ove dvojice ne moze da se poveze kad Jokic izadje, u napadu ne umeju vola da ubodu, u odbrani Plamli & co i zakrpe nesto.

mkl

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja jer su mu dali max ugovor na 5 godina. Ako Marej udje medju top 10 plejmejkera, onda je Denver na konju. Marej-MPJ-Bol-Jokic...velika cetvorka. Najbolje bi bilo da Denver otkaci i Harisa (koji je stalno povredjen) i Bartona i da umesto njih dovedu jednog startnog pleja a da Mareja posalju na dvojku. Pokusao bih da dovedem VanVlita koji je ove godine slobodan igrac. Denver lako moze da napravi prostor za njega i da mu da max ugovor.

alen

pre 3 godine

mali da ima mamba mentalitet jokic bi bio robin nesto slicno gasol brayantu sto ne mozemo da kazemo da je lose. Ali to je daleko od toga 2 dobre partije a treba 2 sezone kostantno ovako da igra. Jokicu (koji nema ubilacki stil)bi legao igrac iz finiksa buker i jos 2 trojkasa i onda mogu titulu da sanjaju ovako mogu da je osvoje samo u zemlji sesira.

Dejan

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.

Pera

pre 3 godine

Ko ce da bude Robin, Marej ili MPJ? Da li MPJ krade skokove Nikoli za TD?
Zaboravljamo da je (Nikolina) kosarka timski sport!?! Setite se, prosle godine nisu usli u finale zapada zato sto su sutirali trojke 2-19, obe dao Jokic! Sad se to nece desiti. Bice tesko zaustaviti napad sa tri igraca koja mogu da postignu 30 poena, a pritom je jedan oid njih maestralni dirigent. Sva trojica ce ostati u timu bar jos 3 godine, imaju 25, 23, 22 godine.
MPJ je los u odbrani, samo dve dobre utakmice? Treba da nauci da prati svog coveka, doci ce i to (nadamo se brzo i dovoljno), a vec je dobar u skokovima i blokovima. Odavnoje jasno da ofanzivni potencijal ima. Da izbegnu povrede, smesi im se lepa buducnost.

WillyWonka

pre 3 godine

Ima dosta širok repertoar rješenja kad krene na ulaz, vrlo elegantno završava. Nadam se da će nastaviti u ovakvom ritmu, a Jokić će ga kvalitetno "hraniti" loptama.

stefan cerak

pre 3 godine

Dosta dobrih analiza u komentarima, mene recimo interesuje dokle se misli sa milsapom i plamlijem, kao i siledzijom bartonom. Kada se realno pogledaja, sva trojica su nevidljiva nekako iako nisu losi.. Isti tip igraca ali sa malim iskorakom bi trebali da ih zameni i prsten bi bio blizu, uz konstantnost harisa i mareja...

Milan

pre 3 godine

Nije mi pravo poređenje MPJ i Durenta. Durent nije samo šuter, ima mnogo bolju igru sa loptom i sam može da kreira, ima brži izbačaj, plus ima brže noge u odbrani. MPJ je čist šuter koji će vremenom preći na poziciju četiri, nešto kao bitno unapređena verzija Kevina Lava. Svakako može biti drugi igrač ekipe iza Jokića.
Neko reče da će ga skautirati. Problem sa takvim tipom igrača je što ih je lako skautirati ali svejedno nemoguće sprečiti. Svi su znali kako Novicki šutira ali niko nikad nije našao odbranu. Tako je sa MPJ, visok je i da bi ga sprečili neko treba da prati samo njega što znači mnogo više prostora za ostalu trojicu koji čekaju Jokićev pas.

Niks

pre 3 godine

A jel ima nekih informacija kad i kako su se povredili Barton Marej i Heris ?

Na injury report stoji da je "game time decision" , znaci mozda zaigraju i veceras, ali nista o tome kad i kako su se povredili.

Koliko se secam - bili su zdravi kad je prekinuta sezona ?

alen

pre 3 godine

mali da ima mamba mentalitet jokic bi bio robin nesto slicno gasol brayantu sto ne mozemo da kazemo da je lose. Ali to je daleko od toga 2 dobre partije a treba 2 sezone kostantno ovako da igra. Jokicu (koji nema ubilacki stil)bi legao igrac iz finiksa buker i jos 2 trojkasa i onda mogu titulu da sanjaju ovako mogu da je osvoje samo u zemlji sesira.

Dejan

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.

Cole

pre 3 godine

Da, Betmen je dobio Robina ali
ni Mareja ne treba otpisivati.
Znam da nas je mnooogo nervirao
nekonstantnoscu i cesto sebicniscu
ali ne treba zaboraviti da njih
dvojica jedan drugom namestaju
poene/asistencije vise nego ijedan
dvojac u istoriji NBA lige. Pre
njih je to bio par Stokton-Meloun. Poz.

Pogača

pre 3 godine

Jokic dokle god bude u Denver biće alfa mužijak. Tesko će im doći neki all star igrač, jer niko ne želi u Denver ako ćemo realno, zna se koje destinacije su popularnije i primamljivije tim zvezdama. Džamalu svakako nije prijatno, videlo se čak i onda u toku sezone kad je MPJ igrao malo, Marej je dosta silio sam, verovatno mu je smetalo toliko uzdizanje u medijima MPJ u odnosu na njega. Ja iskreno mislim da će MPJ biti bolji od Mareja, odnosno najbolji posle Jokića u ekipi samo ako ga povrede zaobići. Voleo bih da Jokara osvoji bar jednu titulu sa Denverom i tako zacementira povlačenje dresa, jer znamo da će Ameri na sve načine osporavati Jokića i uzdizati Mela plus ima za prijatelje većinu poznatih košarkaša koji će urgirati za njega preko medija na ovaj ili onaj način, jer je i on nosio broj 15. Mada ja smatram da će Jokićev dres biti povučen bez obzira na prsten na ruci, samo ako završi karijeru u Denver, znači ne bi trebalo to ni da se dovodio u pitanje. Što se večerašnje utakmice tiče, Portland ulazi kao izraziti favorit, moraju da kidaju i dobiju ovu utakmicu, iako ja svim srcem navijam za Denver. Pozdrav za sve fanove Jokića. 😎

pričajuća glava

pre 3 godine

Mnogo se prašine diglo oko Majkl Porter Juniora ali dečko ima još mnogo da uči. U odbrani je loš, često uzima skokove preko svojih saigrača i kada dobije loptu ne pomišlja da doda pa makar morao preko dvojice da šutira. Sve u svemu mora svoju igru malo da prilagodi timskoj igri kakvu gaji Denver što će sigurno doći na svoje kada se vrate startni bekovi. U svakom slučaju dobro je da Denver ima još jednu opciju u napadu ali još je daleko od Robina...

satelit

pre 3 godine

Bitno je da je uprava dala Mariju 30 milki po sezoni i sad ce se muciti kako da MPJ uklope u seleri,kad istekne ruki ugovor.. Jokic je tu sa 28 mil,Milsap isto 30 mil,OK Milsapu istice ugovor. Ali,da li ce imati para za sve

brm

pre 3 godine

Ovo je tek prva faza. Sledeća će mu biti teža. Obično kad mladi igrač poveže nekoliko boljih partija, kreće skauting protivničkih timova da se radi za takvog. Bukvalno se traže mane, na koju stranu da ga usmeravaju i kakve šuteve da mu dozvoljavaju, na kom delu terena da vrše pritisak. 90% igrača bude ugašeno u tim situacijama. Tako da MPJ mora da se izbori sa još mnogo poteškoća. Ako ništa, konstantan je šuter čiji šut je teško braniti i agresivan je na skoku. Ne mora da gleda saigrače, nije to njegov posao. On je finišer i treba ga iskoristiti. Odbranu će verovatno da podigne. A biće zanimljivo kako je Mari da se pomiri sa gubitnom uloge, i kako će Denver to da hendla, jer JM počinje da teče max ugovor i teško da će bilo kome moći da ga uvale.

stefan cerak

pre 3 godine

Dosta dobrih analiza u komentarima, mene recimo interesuje dokle se misli sa milsapom i plamlijem, kao i siledzijom bartonom. Kada se realno pogledaja, sva trojica su nevidljiva nekako iako nisu losi.. Isti tip igraca ali sa malim iskorakom bi trebali da ih zameni i prsten bi bio blizu, uz konstantnost harisa i mareja...

mkl

pre 3 godine

Sve zavisi od Mareja jer su mu dali max ugovor na 5 godina. Ako Marej udje medju top 10 plejmejkera, onda je Denver na konju. Marej-MPJ-Bol-Jokic...velika cetvorka. Najbolje bi bilo da Denver otkaci i Harisa (koji je stalno povredjen) i Bartona i da umesto njih dovedu jednog startnog pleja a da Mareja posalju na dvojku. Pokusao bih da dovedem VanVlita koji je ove godine slobodan igrac. Denver lako moze da napravi prostor za njega i da mu da max ugovor.

St11

pre 3 godine

MPJ moze postati veoma dobar igrac, i ima neosporan potencijal. Ali nemojmo pricati o njemu nakon dve dobro odigrane utakmice da je on sad neka druga opcija u denveru, a kada bude sutirao na nekoj sledecoj utakmici 3-17,pricati da je drvo.On je jako mlad igrac i bice velikih oscilacija u njegovoj igri.Realnost je da denveru nedostaju tri startera i kada se oni vrate uzece dosta minuta(Barton) i dosta suteva( Barton i Jamal.M) od njega. Tako da ne treba ocekivati od MPJ veliki ucinak u play ofu(30pts...) ali sigurno je da ce posle ovakvih partija imati vecu ulogu u play ofu( verovatno sa klupe, jer prosli put kada je Denver pokusao da preseli Bartona na klupu, ovaj napravio haos). Ono sto treba da nas raduje je da je Denver dobio jos jednog igraca koji je sposoban da postigne veliki broj poena, pa kada Jamalu,Bartonu,Milsapu,Herisu(koji okean ne moze da pogodi ove godine) ne ide( sto je cesto jer svi oni igraju toplo hladno) ima nade da MPJ nesto uradi.

Aleks

pre 3 godine

Mali ni najmanje ne poštuje Jokica. Otima se za svaki skok i samo na sebe misli a Jokic ga i pored toga forsira i hrani loptama. Ne razumem potrebu Jokica da se ponasa kao Pepeljuga. On ce da rinta a mali ce da pokupi slavu. Ne bi bilo lose da ga Jokic samo jednu utakmicu ignorise pa da vidimo da lj bi se malac malo spustio na zemlju.
(Dejan, 6. avgust 2020 13:28)

Kad bi moglo tako, ne bi na svetu bilo nijednog šampionskog tandema/ekipe... Bože me sačuvaj, naravno da dečku treba slobode, pa Jokić da nije dobio slobodu u Denveru ne bi napravio to što jeste.

veverica

pre 3 godine

sve receno za mareja u ovom i ostalim clancima je tacno. ali samo treba dodati da on IPAK ima TEK 23 godine, tj. da je dve godine mladji od jokica.
medjutim, zadnju godinu-dve on zapravo nije napredovao i ako ovako nastavi, onda je vise kameno oko vrata denveru nego nekakav nosilac. ima ugovor kao super star, a nije blizu ni da bude ol star. da igra za duplo manju platu pa nema veze, kao neka ga... ali on zarobi kep, plus sa takvim ugovorom i ovakvom igrom, nije ga lako ni trejdovati - njegov trejd bi znacio da moraju da ga uvaljaju nekome ko tankuje, a da uz njega posalju i jos neke talentovane i jefine igrace i/ili pikove.
a porter je odusevio. medjutim imao je neke jezive povrede ledja i to je pitanje sad, da li je kao "nov" i koliko moze da izdrzi... zelim mu sve najbolje.
denver ima cemu da se nada, ali ce biti mnogo zamrseno napraviti ekipu za prsten. milsepu i plamliju ugovori isticu (to je 45 miliona zajedno), ali ce grant traziti mnogo jaci ugovor. heris i marej nece nidje, a ipak su preplaceni. tu su mladi i talentovani igraci porter i bol bol, ali oni ne mogu da se bore jos za titulu, a pitanje i da li su stvarno stakleni ili je to sve proslo... kome prpduziti ugovor, koga pustiti, koga trejdovati... ako hoce korak napred, morace malo da rizikuju, a rizik moze da se isplati ili da ih ukanali... jokic im je ipak jedina sigurica.

stiv

pre 3 godine

ljudi porteru je prva godina ozbiljne kosarke, on daje 30-35 poena lagano, stoji to da je rupa u odbrani i da je sebican ali verujte da ce sve to doci sa godinama i iskustvom. Za 2 godine denver sa ovom ekipom i jednim pojacanjem ili dobrim izborom sa drafta do titule

tocka

pre 3 godine

@veverica
Ne moze se reci da Marej nije napredovao. Napredovao je u svim segmentima igre... jedino sto je razdaljina izmedju njega i Jokica svejedno ogromna. Ukoliko odluci da postane igrac zadatka i ne siluje to moze jako dobro da funkcionise. Cini mi se da je Monte, pa i mali Dozier potencijalno, bolji na poziciji PG. Marej moze biti SG, ali nije za pleja.
Sto se tice MPJ-a, pa i Bol Bola, Denveru ce biti jako tesko da ih zadrzi. Ne znam koliko je igraca spremno da zrtvuje ugovor zarad prstena i mlade ekipe kao sto je to radio Stef Kari. Ali definitivno Denver je na pragu da izgradi tim kao GSW gde je sve na mestu, i klupa jaka.

WillyWonka

pre 3 godine

Ima dosta širok repertoar rješenja kad krene na ulaz, vrlo elegantno završava. Nadam se da će nastaviti u ovakvom ritmu, a Jokić će ga kvalitetno "hraniti" loptama.

koki

pre 3 godine

na ove dve utakmice Denver nije padao znacajnije kad Jokic izadje bas zbog MPJ a i Morisa , prvi zna da postigne kos a drugi da organizuje igru i to je ogromna razlika u odnosu na pre.MPJ ne sija u odbrani ali niko drugi sem ove dvojice ne moze da se poveze kad Jokic izadje, u napadu ne umeju vola da ubodu, u odbrani Plamli & co i zakrpe nesto.

Pera

pre 3 godine

Ko ce da bude Robin, Marej ili MPJ? Da li MPJ krade skokove Nikoli za TD?
Zaboravljamo da je (Nikolina) kosarka timski sport!?! Setite se, prosle godine nisu usli u finale zapada zato sto su sutirali trojke 2-19, obe dao Jokic! Sad se to nece desiti. Bice tesko zaustaviti napad sa tri igraca koja mogu da postignu 30 poena, a pritom je jedan oid njih maestralni dirigent. Sva trojica ce ostati u timu bar jos 3 godine, imaju 25, 23, 22 godine.
MPJ je los u odbrani, samo dve dobre utakmice? Treba da nauci da prati svog coveka, doci ce i to (nadamo se brzo i dovoljno), a vec je dobar u skokovima i blokovima. Odavnoje jasno da ofanzivni potencijal ima. Da izbegnu povrede, smesi im se lepa buducnost.

Niks

pre 3 godine

A jel ima nekih informacija kad i kako su se povredili Barton Marej i Heris ?

Na injury report stoji da je "game time decision" , znaci mozda zaigraju i veceras, ali nista o tome kad i kako su se povredili.

Koliko se secam - bili su zdravi kad je prekinuta sezona ?

Milan

pre 3 godine

Nije mi pravo poređenje MPJ i Durenta. Durent nije samo šuter, ima mnogo bolju igru sa loptom i sam može da kreira, ima brži izbačaj, plus ima brže noge u odbrani. MPJ je čist šuter koji će vremenom preći na poziciju četiri, nešto kao bitno unapređena verzija Kevina Lava. Svakako može biti drugi igrač ekipe iza Jokića.
Neko reče da će ga skautirati. Problem sa takvim tipom igrača je što ih je lako skautirati ali svejedno nemoguće sprečiti. Svi su znali kako Novicki šutira ali niko nikad nije našao odbranu. Tako je sa MPJ, visok je i da bi ga sprečili neko treba da prati samo njega što znači mnogo više prostora za ostalu trojicu koji čekaju Jokićev pas.