Luk Volton ide na klupu Sakramenta!

Doskorašnji trener Los Anđeles Lejkersa Luk Volton imenovan je za šefa stručnog štaba Sakramento Kingsa.

Izvor: SV

Ponedeljak, 15.04.2019.

18:11

Luk Volton ide na klupu Sakramenta!
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Kako je navedeno, prema pravilima kluba, detalji ugovora nisu dostupni javnosti.

Volton stiže u prestonicu Kalifornije pošto je prethodne tri sezone proveo kao trener Lejkersa, u koje je stigao u katastrofalnom trenutku, posle najgore sezone u istoriji franšize u kojoj je legendarna franšiza zabeležila svega 26 pobeda.

Na trenersku mapu u NBA ligi Volton je stigao fantastičnim vođenjem Golden Stejta, u momentima kada je prvi trener Stiv Ker bio odsutan zbog zdravstvenih razloga.

Sa Voriorsima je u sezoni 2015/16 zabeležio rekordne 24 pobede u prve 24 utakmice sezone, zbog čega je u oktobru i novembru bio nosilac titule najboljeg trenera Zapadne konferencije.

Ipak, sezona u kojoj je u Lejkerse stigao Lebron Džejms će ostati mrlja u njegovoj karijeri, pošto nije uspeo da uvede ekipu u plej-of.

Podsetimo, generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac je po potpisivanju novog ugovora sa franšizom dobio odrešene ruke u daljem delovanju, a jedan od prvih poteza je bio završetak saradnje sa trenerom Dejvom Jejgerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: