Jokić prekida post Srbije dug 15 godina – vreme je za Ol-star!

Čelni ljudi NBA lige u jedan sat iza ponoći po centralnoevropskom vremenu saopštiće konačan spisak Ol-star učesnika u Šarlotu.

Izvor: PT

Četvrtak, 31.01.2019.

12:45

Jokić prekida post Srbije dug 15 godina – vreme je za Ol-star!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Navijači, igrači i mediji odabrali su startere, međutim sada je na trenerima da izaberu još četrnaest košarkaša, po sedam rezervi u obe konferencije.

Srbija je poslednji put svog predstavnika imala 2004. godine kada je Peđa Stojaković kao igrač Sakramenta učestvovao u ovom prestižnom događaju.

Danas, posle petnaest godina, Srbija ima velike šanse da ima igrača na Ol-star utakmici. Nikola Jokić igra fenomenalno ove sezone, beleži sjajne brojke i gotovo 99 odsto će biti odabran od strane trenera.

Jokić je najbolji košarkaša druge najbolje ekipe na Zapadu i posle 50 odigranih utakmica Denver ima skor od 35 pobeda i 15 poraza, što je ujedno i najbolji početak sezone u istoriji ove franšize.

Nikola prosečno beleži 20,1 poen, 10,4 skokova i 7,7 asistencija, dok je ostvario i osam tripl-dabl učinaka. Nije izabran kao starter, ali nema sumnje da će biti Ol-star i da će prekinuti post dug 15 godina.

Pored Jokića, trebalo bi spomenuti da veliku šansu za Ol-star učešće imaju Nikola Vučević iz Crne Gore, kao i Luka Dončić iz Slovenije, što je veliki uspeh za naš region.

Podsećamo, u jedan sat iza ponoći biće poznati svi učesnici. Potom sedmog februara će kapiteni (Lebron Džejms i Janis Adetokumbo) birati sa kojim igračima žele da igraju, dok je utakmica na programu 19. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: