'Kralj' protutnjao kroz Boston za brejk na startu

Košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su brejk na startu finalne serije Istočne konferencije i u Bostonu savladali Seltikse rezultatom 117:104.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 18.05.2017.

08:13

'Kralj' protutnjao kroz Boston za brejk na startu
Photo by Elsa/Getty Images

Aktuelni šampion NBA lige na krilima Lebrona Džejmsa, koji je postigao 38 poena (14-24 iz igre, 1-6 za tri, 9-11 penali) i imao 9 skokova i 7 asistencija, nastavio je sjajan niz bez poraza od početka plej-ofa.

Kavalirsi, koji su imali nedelju dana više za odmor od rivala, već u prvom poluvremenu su prelomili duel – prvu četvrtinu dobili su rezultatom 30:19, da bi na pauzu otišli sa 22 poena prednosti. Boston nije uspevao da ponovi partiju iz poslednje utakmice sa Vašingtonom, a jedino što su Ajzea Tomas i drugovi učinili, jeste da ublaže poraz u ‘TD gardenu’.

Džejmsa je sjajno ispratio Kevin Lav koji je duel završio sa 32 poena (6-9 trojke) i 12 poena, dok je Tristan Tompson ubacio 20 poena i falila mu je jedna uhvaćena lopta za dabl-dabl. Kavsi nisu morali mnogo da forsiraju, pa je još jedino Kajri Irving imao dvocifren broj poena – 11.

S druge strane, Tomas je postigao 17 poena i podelio 10 uspešnih dodavanja, a najefikasniji su bili Džae Krauder i Ejveri Bredli sa po 21 poenom.

Sledeći meč finalne serije Istoka je na programu takođe u Bostonu, u noći između petka i subote od 2.30 po našem vremenu.

U finalu Zapada igraju Golden Stejt i San Antonio, a Voriorsi već vode 2-0 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: