51: Ovaj momak nije pozvan na Ol-star

Demijan Lilard odigrao je meč karijere protiv tima iz svog rodnog grada, najbolje ekipe lige Golden Stejt Voriorsa.

Izvor: SO

Subota, 20.02.2016.

11:58

51: Ovaj momak nije pozvan na Ol-star
Getty Images

U pobedi svog Portlanda ubacio rekord karijere od 51 poena – 9-16 za dva, 9-12 za tri, uz 7 asistencija, 6 ukradenih lopti i bez ijedne izgubljene.

"Sjajan je osećaj. Pogotovo jer smo igrali protiv najboljeg tima lige. Nisam postigao 50 poena još od osnovne škole", rekao je Lilard i dodao da to ipak nije odlučilo meč:

“Odbrana nam je bila fantastična i mislim da nam je ona dozvolila da igramo u brzom ritmu i da imamo pravi protok lopte“.

Lilard je prvi u istoriji koji je na jednom meču imao barem 50 poena, 7 asistencija i 6 ukradenih lopti otkad je ’krađa’ ušla u zvaničnu statistiku u sezoni 1973/1974.

“Dejm je pogađao na početku, pogađao je i posle, na kraju je bilo i smešno“, rekao je trener Blejzersa Teri Stots.

Bek Portlanda je i prvi košarkaš sa 50 poena, 7 asistencija i bez ijedne izgubljene lopte još od Redžija Milera 1992. godine.

Možda je Lilard bio posebno motivisan i time što nije dobio poziv za Ol-star meč - ako nastavi u sličnom ritmu, sledeće sezone neće mu izmaći.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: