Brajant poslednji put utišao Boston

Kobi Brajant će do kraja sezone imati emotivne oproštaje od NBA parketa, ali nijedan neće biti poseban kao ovaj u Bostonu.

Izvor: AK

Četvrtak, 31.12.2015.

09:42

Default images
foto: Getty images

Lejkersi i Seltiksi su dva najtrofejnija NBA tima, a nakon veličanstvene ere Medžik vs Bird, to rivalstvo je vraćeno okršajima Brajanta i Pirsa krajem 2000-ih.

Na svom poslednjem gostovanju u TD Gardenu Brajant je postigao 15 poena uz 11 skokova, a uprkos 13 promašaja iz igre (5/18), imao je ključnu reč utišavši navijače Seltiksa trojkom sa 9 metara za 107:102 minut i po pre kraja meča.

Kako i dolikuje velikom rivalu, dočekan je zvižducima sa tribina, ali su te zvižduke brzo zamenili aplauzi i skandiranje "Kobi! Kobi!", kakvo zaslužuju samo pravi velikani, bez obzira što su "neprijatelji".

"Osećam se odlično kada mi zvižde čim dotaknem loptu. Mislim da mi je ovaj oproštaj u rangu sa onim iz Filadelfije (rodni grad, prim. aut). Ovo mesto mi je mnogo značilo u karijeri, ne mogu da opišem koliko. Zbog toga sam želeo da moja deca budu prisutna, cela porodica. Želeo sam da vide i iskuse ovo", rekao je Brajant nakon poslednje pobede u Bostonu.

Od pet titula u karijeri, Brajant je jednu osvojio pobedom nad Bostonom u finalnoj seriji (2010), dok je jednom poražen od Seltiksa (2008).

"Voleo bih da postoji način da im se (navijačima Seltiksa) još više zahvalim. Čudan je osećaj hodati preko sredine terena i gledati ovaj logo. Trudio sam se da uživam u momentu što je više moguće. Ne mogu da verujem da sam poslednji put ovde. Ne mogu da verujem. Kao da sam juče igrao finale u Bostonu. Ovo nije normalno", zaključio je Brajant.

Brajant se od Bostona oprostio 173. dabl-dablom u karijeri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: