Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.01.2015.

23:25

"Za Pogbu više od 100 miliona evra"

Fudbaler Juventusa Pol Pogba napustiće klub najkasnije za dve sezone, a zainteresovani će za njega morati da plate i više od 100 miliona evra.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Pogba je u zimskog prelaznom roku najtraženiji igrač u Evropi i za njega su zainteresovani Čelsi, Mančester Siti, Junajted, Real Madrid i Pari Sen Žermen.

"Želim da klub koji dovede Pogbu potpuno veruje u njega i da želi da plati za njega. Ako Pol napusti Juventus mora da ode u vrhunski klub. Ako se to ne dogodi ove godine, desiće se naredne", rekao je agent Rajola.

"U ekonomskom smislu Pol je na istom nivou kao ostale velike fudbalske zvezde i ima sličnu reputaciju, pa bi mogao da ostane još godinu dana. Ali, on je jedina velika zvezda koja će biti na raspolaganju na kraju sezone. Ako ne možete da dovedete Kristijana Ronalda, Lionela Mesija ili Zlatana Ibrahimovića, možete da pokušate da dovedete Pola", dodao je on.

Pogbin ugovor sa Juventusom ističe 2019. godine, a Rajola je procenio da će 21-godišnji francuski fudbaler napustiti crno-bele za "više od 100 miliona evra".

Pogba je kao slobodan igrač napustio Mančester junajted 2012. godine, pošto nije dobio dovoljnu minutažu kod tadašnjeg trenera Aleksa Fergusona.

"Milan je tada želeo da ga dovede, kao i Djenova. Inter je rekao da ne želi da se sukobljava sa Fergusonom. Sa Juventusom je dogovor bio jednostavan. Potpisali su ugovor, dali mu platu kao prvotimcu i nisu ga poslali na pozajmicu. Za njegov razvoj najzaslužniji je tadašnji trener Juventusa Antonio Konte", rekao je Rajola.

U poslednjih pet utakmica Pogba je postigao četiri gola, a ukupno osam u svim takmičenjima i drugi je strelac Juventusa u sezoni, iza Karlosa Tevesa, koji je postigao 18 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu