Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2014.

03:48

"Ogroman uspeh za celu Sloveniju"

Trener Maribora Ante Šimundža rekao je posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona da je to ogroman uspeh za celu Sloveniju.

Izvor:

Autor:

Default images

Slovenačka ekipa je posle nerešenog ishoda na domaćem terenu (1:1) u prvom meču savladala Seltik u Glazgovu i po drugi put izborila mesto u elitnom društvu.

"Ovo je ogroman uspeh, za sve nas. Za klub, za navijače, za Grad Maribor, ali i celu Sloveniju. Išli smo korak po korak, nismo se zaletali, a sve ovo je samo nagrada za napor koje je ceo klub uložio", rekao je Šimundža.

Jedini gol na Seltik Parku postigao je Tavares 16 minuta pre isteka regularnog toka.

"Ova pobeda posvećena je našim navijačima, koji su uvek tu, ali ništa od toga ne bi bilo moguće da momci nisu dali sve od sebe na terenu. Znali smo gde dolazimo, kakave je atmosfera na stadionu u Glazgovu, ali smo se držali plana. Ušli smo oprezno, s namerom da polako pojačavamo tempo, što nam se na kraju i isplatilo", zaklučio je 42-godišnji Slovenac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu