Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.09.2013.

18:35

Štimac: Došli u Beograd da pobedimo

Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je da njegov tim neće srljati u petak protiv Srbije, ali da je došao u Beograd da pobedi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija i Hrvatska igraju u petak od 20.45 časova na stadionu Crvene zvezde meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Hrvatska ne mora da juri nikuda. Imamo dovoljno iskustva. Nikada ranije nismo imali obezbeđenu drugu poziciju, a sada je zabetonirana. Došli smo u Beograd da pobedimo", rekao je Štimac.

Pre nekoliko meseci Hrvatska je slavila u Zagrebu sa 2:0. U međuvremenu, donekle se promenio tim Siniše Mihajlovića.

"Ne nastojim da gubim vreme razmišljajući šta će protivnik da promeni. Koncentrisan sam na nasm kako ćemo najbolje odraditi naše zadatke. Ne očekujem dobrodošlicu sa tribina, ali se ne opretećujemo time", istakao je Štimac.

"Znam sastav od prvog dana, samo se on menja svakog dana. Kada dođe polednji dan on se definiše. Svaki igrač mora u bilo kom trenutku da bude spreman, moraju se takmičiti među sobom. Na svakoj poziciji imamo po dvojicu igrača. Malo smo pred ovaj meč hendikepirani samo po levoj strani", dodao je selektor Hrvatske.

Kapiten Hrvatske Darijo Srna najavljuje još jedan poseban duel.

"To nije bilo kakava utakmica. Znamo kako je nama bilo uoči meča na Maksimiru, posle nje smo više bili psihički nego fizički iscrpljeni. Srbija će sigurno biti silno motivisana pred svojim navijačima", rekao je bek Šahtjora iz Donjecka.

Posle po sedam odigranih mečeva u grupi A, Hrvatska je druga sa 16 bodova, dok je Srbina treća sa samo sedam. Lider je Belgija sa 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu