Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.07.2013.

10:33

Falkao ima 29 godina, a ne 27?

Napadač Monaka Radamel Falkao optužen je da laže o svojim godinama, pošto dokumenta u Kolumbiji iz vremena kada je krenuo u školu otkrivaju drugi datum rođenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za Falkaa se verovalo da ima 27 godina po dokumentima Svetske fudbalske federacije, ali dokumenta u Kolumbiji otkrivaju da je on rođen 10. februara 1984. godine, a ne 1986.

Ukoliko se ispostavi da su ti dokumenti autentični, Falkao u tom slučaju nije trebalo da dobije dozvolu da igra na Svetskom prvenstvu za mlade 2005. godine, kada je pružio sjajne partije u dresu Kolumbije.

Takođe, pitanje je koliko će se Monaku svideti činjenica da su veliki novac dali za transfer igrača koji ima 29 godina, a za kojeg su mislili da ima 27.

Falkaov otac je, inače, negirao optužbe i ističe da je konfuzija nastala zbog greške nekoga ko radi u osnovnoj školi koju je pohađao kolumbijski fudbaler.

Prethodni fudbaler koji je bio optužen da laže o svojim godinama bio je Taribo Vest, koji je igrao i za Partizan. Vest je navodno u vreme kada je imao 40 godina tvrdio da ima ’samo’ 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu