Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2013.

14:55

DK: Završnica kobna po Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču za treće mesto na Dejna kupu u Varšavi, pošto su izgubili sa 2:1 od Austrije iz Beča.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su bili na korak do trijumfa sve do 89. minuta, do kada su vodili golom Šćepovića od 64. minuta.

Tada je usledio preokret austrijskog tima, prvo je iz penala izjednačio Grunvald, da bi trijumf i Austriji doneo Hosiner u nadoknadi vremena.

Podsetimo, šampion Srbije je u prvom meču na Dejna kupu poražen od Legije sa 2:1.

Partizan je imao inicijativu tokom prvog poluvremena, dok su se Austrijanci više oslanjali na kontre i polukontre, a dobru šansu je propustilo najnovije pojačanje Partizana Nikola Gulan, kada je glavom prebacio gol na centaršut Babića. Austrija je pretila šutevima iz daljine, ali se rezultat nije menjao u prvom delu utakmice.

U nastavku meča trener Rašović je uveo talentovane Danila Pantića i Andriju Živkovića, a ovaj drugi je imao dobru šansku kada je napravio 'lažnjak' na 16 metara i šutirao, ali je golman Austrije Lindner odbranio taj udarac.

Partizan je poveo golom Marka Šćepovića, kapitena na ovom susretu. Sjajnu akciju je počeo Dejan Babić, a Aleksandar Mitrović je petom odigrao Šćepoviću koji je levom nogom postigao svoj drugi gol na Dejna kupu. Partizan je imao u tim trenucima veći posed lopte, ali je u 79. minutu dosuđen penal za Austriju. Grunvald je sigurno realizovao jedanaesterac i izjednačio rezultat na 1:1.

Veliku šansu propustili su 'crno beli' u 88. minutu, kada je Andrija Živković izašao sam pred golmana Lindnera, ali umesto šuta on se odlučio za pas ka Nemanji Kojiću i šansa je propala, a kazna je usledila posle samo tri minuta.

Hosiner je preokrenuo rezultat pogotkom u poslednjem minutu kada je posle kornera i konfuzije u odbrani 'crno belih' ostao sam na drugoj stativi i doneo treće mesto Austrijancima na Dejna kupu.

Partizan: Ž. Živković (Ni. Petrović od 46.), M. Živković, Ne. Petrović, Ivković, Stanković (Ostojić od 83.), Gulan (Pantić od 46.), Brašanac, Babić, Malbašić (A. Živković od 46.) , Šćepović (Kojić od 67.), Mitrović (Ninković od 67.).

Austrija: Lindner, Grunvald, Ortlečner, Ramsebner, Hosiner, Murg, Spiridonović, Holand, Dilaver, Rojer, Sutner.
Igrali su još: Hadžić, Vimer, Rotpuler, Okoti, Jun, Mader, Stanković, Gorgon, Leovac, Markus Sutner, Koh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu