Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2013.

21:48

Njuels Old Bojs šampion Argentine

Fudbaleri Njuels Old Bojsa osvojili su ‘Finalni’ deo šampionata Argentine, nekadašnju Klausuru, jer kolo pre kraja imaju nedostižnih šest bodova prednosti.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Njuels je zvanično postao šampion zahvaljujući pobedi Estudijantesa nad jedinim konkurentom Lanusom, u naknadno odigranom drugom poluvremenu utakmice dva tima.

Susret 17. kola između Estudijantesa i Lanusa, koji je igran 10. juna, prekinut je posle prvog dela igre, pri vođstvu domaćina od 2:0, jer je jedan navijač na stadionu poginuo u sukobu sa policijom.

Lanusu je tako bilo preostalo 45 minuta da pokušaju preokretom da ostanu u trci za titulom. Otežavajuća okolnost je bila i to što su imali igrača manje.

Rezultat je ostao nepromenjen, tako da trofej ide u Rosario, prvi put posle 2004. godine.

Tim je do titule došao na krilima nekadašnjih reprezentativaca, Gabrijela Hajncea i Maksija Rodrigesa. Bivši fudbaler Junajteda komandovao je odbranom, dok je Rodriges, nekadašnji igrač Liverpula i Atletika, postigao pet pogodaka.

Ekipu je sa klupe predvodio Herardo Martino, koji je sa Paragvajem stigao do četvrfinala Svetskog prvenstva 2010. godine i finala Kupa Južne Amerike godinu dana kasnije.

To nije i kraj sezone za prvaka Argentine, jer igraju i polufinale Kopa Libertadores protiv brazilskog Atletiko Mineira. Prvi meč je na programu četvrtog jula u Rosariju, a revanš sedam dana kasnije.

Klub nikada nije bio šampion kontinenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu