Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

16:35

Rendžers definitivno van prve lige

Najtrofejniji klub Škotske Rendžers iz Glazgova definitivno neće igrati u Škotskoj premijer ligi sledeće godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na sastanku čelnika klubova koji igraju u SPL odbačena je inicijativa nove uprave „Policajaca“ da im se omogući nastup u najvišem rangu.

Još uvek nije izvesno u kom će rangu Rendžers igrati, kao ni to ko će popuniti 12. mesto u ligi – poslednjeplasirani klub SPL Danfermlin ili drugoplasirani tim Prve divizije Dandi.

Klubovi SFL (Škotska fudbalska liga, koja okuplja klubove od drugog do četvrtog ranga) sada odlučuju o tome da li će Rendžers dobiti mesto u njihovoj prvoj diviziji, ili će morati da startuju od najnižeg ranga, Treće divizije.

Odluka će biti doneta 12. jula, a za sada se zna da 11 od 30 klubova SFL ne želi Rendžers ni u drugoj ligi.

Rendžers je bankrotirao na kraju prošle sezone, zbog dugova većih od 134 miliona funti. Zbog toga je klub ugašen, a osnovan je drugi (Rangers newco).

Zadatak nove uprave, koja je klub kupila za 5 i po miliona funti, bio je da ubedi najmanje osam (od ukupno 12) članova SPL da glasa za uključenje tog novog kluba u takmičenje. Međutim, još pre formalnog glasanja u sredu osam klubova se oglasilo najavljujući da su protiv: Sent Džonston, Sent Miren, Aberdin, Harts, Hibs, Dandi Junajted, Invernes i Madervel. Jedini koji nisu objavili da su protiv su Seltik, Kilmarnok, predstavnici samog Rendžersa, kao i novajlija Ros Kaunti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu