Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.06.2011.

22:20

Marko Jovanović prelazi u Vislu

Defanzivac Partizana Marko Jovanović trebalo bi narednih dana da obavi medicinske preglede i potpiše petogodišnji ugovor sa Vislom iz Krakova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Za 23-godišnjg štopera bio je zainteresovan i Dinamo iz Minska, ali je mladi štoper odbio bolju ponudu iz Belorusije zbog supruge koja je u trudna.

“U Partizanu sam postigao sve, osvojio sedam trofeja za četiri godine, zadovoljan sam i igrama u Ligi šampiona. Potreban mi je novi izazov“, rekao je Jovanović za Super Ekspres.

Pre nekoliko dana član Visle iz Krakova postao je i Ivica Iliev, pa bi Jovanović mogao da se pridruži saigraču iz “crno-belog“ dresa.

“Iliev je oduševljen Vislom i trenerom Robertom Maskantom. Smatra da tim ima potencijal da se kvalifikuje u Ligu šampiona. I ja imam iste ambicije kao šampion Poljske. Pored njega, o Visli sam se konsultovao i sa Srđom Kneževićem, takođe bivšim saigračem iz Partizana koji sada igra u Legiji iz Varšave. I on mi je rekao da bi trebalo da prihvatim ponudu poljskog kluba“, rekao je Jovanović.

Jovanović veruje da Partizan ponovo može do Lige šampiona, a nada se da će se susresti upravo sa Vislom koja u drugom kolu kvalifikacija igra sa letonskim Skontom iz Rige.

“Partizan je uvek bio i uvek će biti veliki klub, bez obzira ko igra. On je velika kompanija u Srbiji. O tome svedoče i nedavni uspesi, zavidi nam i najveći rival Crvena zvezda. Bilo bi lepo da Partizan igra u grupi sa Vislom“.

“Nemojte se iznenaditi ako Visla ponovo bude šampion Poljske, pa imaće dva Srbina u timu“, našalio se Jovanović.

Iako ima samo 23 godine Jovanović ima mnogo igračkog iskustva.

“Okusio sam Ligu šampiona, igrao na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu. Ponosan sam na to, jer nema mnogo igrača koji mogu reći da su Olimpijci. Pored toga igrao sam i za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2009. godine“.

Jovanović je poslednjih dana bio u prvom planu zbog šestomesečne suspenzije FSS-a zbog vređenja građana Vojvodine. Morao je to da objasni i poljskim medijima.

“To je bila kazna za pevanje. Pevao sam navijačku pesmu protiv navijača Vojvodine. Oni su u 83. minutu prekinuli meč i napustili teren. Kada je sudija označio kraj meča počeli smo da pevamo. To je shvaćeno kao provokacija. Uložio sam žalbu na kaznu jer je preoštra. Direktor Partizana me uveraca da će FSS u nedelju umanjiti suspenziju i ograničiti je samo na Srbiju“.

Mladištoper je karakterističan i po tetovažama.

“Na desnoj ruci sam istetovirao svoj moto: U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Uskoro ću uraditi novu, to će biti ime mog prvog deteta“.

Pored Ilieva, Jovanoviću bi saigrač u Visli bio još jedan srpski fudbaler, rezervni golman Milan Jovanić, a srpsku koloniju u Krakovu mogao bi da proširi i napadač Đirone Ranko Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu