Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

20:53

Murinjo skinuo kletvu, Čelsi među 8

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Madriđani su, posle 1:1 u Lionu, savladali Olimpik sa 3:0 na Santjago Bernabeu, dok je Čelsi igrao bez golova sa Kopenhagenom na Stamford Bridžu, ali je zbog pobede u gostima od 2:0 prošao među osam najboljih evropskih timova. Žreb za narednu rundu takmičenja na programu je u petak.

U četvrtfinalu elitnog takmičenja igraće tri engleska (Mančester Junajted, Čelsi, Totenhem), dva španska (Real Madrid i Barselona) i po jedan ukrajinski (Šahtjor Donjeck), italijanski (Inter Milan) i nemački predstavnik (Šalke).

Real Madrid - Olimpik Lion 3:0

Žozeu Murinju je pošlo za rukom ono što nije nijednom treneru Real Madrida - izbacio je Olimpik iz Liona u Ligi šampiona. Španski klub je prvi put posle osam godina uspeo da izbori mesto u četvrtfinalu takmičenja zahvaljujući golovima Marsela, Benzeme i Di Marije.

Fudbaleri Reala poveli su golom Marsela u 37. minutu. Sjajni Brazilac je odigrao dupli pas sa Portugalcem Kristijanom Ronaldom i posle odlične finte, kojom je izbacio odbranu Liona iz igre, sa 11 metara postigao pogodak. Samo nekoliko minuta kasnije, Madriđani su imali još dve stoprocentne šanse, Benzema je najpre bio neprecizan, a potom je gol poništen zbog ofsajda.

I kod drugog pogotka u glavnoj ulozi je bio Marselo koji je u 66. minutu uputio dugu loptu ka bivšem igraču Liona Karimu Benzemi, a ovaj lako savladao golmana gostujuće ekipe Uga Lorisa. Samo dva minuta kasnije, Francuz se ponovo našao u šansi u šesnaestercu Olimpika, ali je ovaj put Loris uspeo da zakači loptu i pošalje iznad gola.

Deset minuta kasnije, Anhel di Marija overava prolaz u četvrtfinale Lige šampiona. Nemački reprezentativac turskog porekla Mesut Ozil šalje dubinsku lot dubinsku loptu bivšem igraču Benfike, a ovaj je smešta u gol za 3:0 i veliko slavlje na stadionu Santjago Bernabeu.

Uprkos zabrani UEFA, svi igrači Reala su posle meča skinuli dresove, ispod kojih su imali majice na kojima je bila poruka podrške fudbaleru Barselone Eriku Abidalu, kojem je pronađen tumor na jetri.

Čelsi - Kopenhagen 2:0

Fudbaleri Čelsija su obezbedili mesto među osam najboljih timova, ali gazda "plavaca" Roman Abramovič svakako nije zadovoljan posle remija bez golova sa Kopenhagenom.

Uprkos inicijativi londonskog tima u prvih dvadesetak minuta i pokušaja Drogbe, Žirkova i Anelke, najbolju šansu u prvom poluvremenu imali su gosti u 26. minutu kada je N'Doje pogodio stativu iz slobodnog udarca i time najavio potencijalni podvig na Stamford Bridžu.

Drugi deo igre doneo je uzbuđenja u prvih pet minuta kada je prvo Drogba slabo šutirao posle odličnog centaršuta Bosingve, a zatim i prečku u šesnaestercu gostiju. Fernando Tores je odigrao samo poslednjih 20-ak minuta jer je Ančeloti očigledno odlučio da ga odmori pred derbi sa Mančester Sitijem u Premijer ligi.

Liga šampiona, osmina finala:
Real Madrid
- Olimpik Lion 3:0 (prva utakmica 1:1)
Čelsi - Kopenhagen 0:0 (prva utakmica (2:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu