Nova vest
Fudbal

Petak, 14.05.2010.

16:46

Leonardo napustio Milan

Fudbalski klub Milan sporazumno je raskinuo ugovor sa trenerom Leonardom, pa će Brazilac posle debitantske trenerske sezone morati da traži novi klub.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Zajedno smo doneli odluku da je obostrano najbolje da u ovom trenutku prekinemo saradnju", rekao je Leonardo na konferenciji za štampu. Prvi čovek Milana Adrijano Galijani rekao je da mu je žao što je sve završeno na ovaj način.

"Naravno da smo odluku doneli zajednički. Leonardo je naš čovek i bilo je prirodno da se rastanemo prijateljski i u slozi. Veoma mi je žao što je do toga došlo, ali fudbal je takav posao", rekao je Galijani.

Poslednji put na klupi Milana Leonardo će sedeti u nedelju na utakmici poslednjeg kola Serije A protiv Juventusa.

"Nadam se da ćemo odigrati dobro veliki derbi italijanskog fudbala i da ću se od igrača i navijača oprostiti pobedom", rekao je Leonardo.

Brazilac je u dva navrata igrao za Milan, od 1997. do 2001. i u sezoni 2002/03, a pre nego što je prošlog leta preuzeo tim od Karla Anćelotija, bio je tehnički direktor kluba.

Pod njegovim vođstvom ekipa je igrala veoma promenljivo. U jednom trenutku Milan je imao šansu da preuzme vođstvo u Seriji A, ali je tada usledila serija loših rezultata i na kraju je osvojeno treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu