Nova vest
Fudbal

Petak, 02.04.2010.

22:45

Bez derbija uoči 'El klasika'

U kolu pre željno očekivanog 'El klasika' u španskoj Primeri nema velikih derbija, a najzanimljiviji meč trebalo bi da bude duel Barselone i Atletik Bilbaa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Taj meč igra se u subotu kada Sevilja, koja nije pobedila od 20. februara, dočekuje Tenerife. U prvoj utakmici kola sastaju se Saragosa i Malaga. Real Madrid u nedelju gostuje Rasingu u Santanderu, a Valensija dočekuje Osasunu. Četvrtoplasirana Maljorka gostuje Almeriji, a Valjadolid dočekuje Viljareal. Igraju još Sporting – Heres i Hetafe – Espanjol.

Aktuelni šampion Barselona je druga sa istim brojem bodova, ali slabijom gol razlikom od Real Madrida, pa bi pobedom u subotu nad Baskijcima izvršila pritisak na 'kraljevski klub' koji 24 časa kasnije gostuje Rasingu za koji igra Realova buduća zvezda Serhio Kanales. Ukoliko ovo kolo ne donese promenu na vrhu, onda će 'El klasiko', nedelju dana kasnije, predstavljati vrhunac sezone.

"Uveren sam da ćemo pobediti u 'El klasiku' na Bernabeu i osvojiti titulu", istakao je najskuplji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo koji je naglasio da je prvi duel velikih rivala na 'Nou Kampu' bila najbolja utakmica Reala ove sezone koja je pokazala kako treba da se igra protiv Barse.

Ipak, Portugalac je istakao važnost meča u Santanderu koji predstavlja prvi korak ka trofeju.

"Pobeda nad Barselonom nam ništa neće značiti ukoliko izgubimo bodove protiv Rasinga ili ostalih rivala. Moramo biti fokusirani na svaki meč".
U poslednjem meču kola u nedelju se sastaju Atletiko Madrid i Deportivo. 'Jorgandžije' igraju po principu 'toplo-hladno', a ekipa iz La Korunje je izgubila poslednje tri utakmice, pa bi novim neuspehom bila sve dalje od mesta koje vodi u Ligu Evrope sledeće sezone.

"Cilj je da igramo dobro i prekinemo niz od tri poraza. Protiv Atletika nikada nije lako igrati ali ne smemo biti uplašeni. Ukoliko pokažemo naš pun potencijal, rezultat će doći", izjavio je vezni igrač Deportiva Huan Karlos Valeron.

Primera, 30. kolo:
18.00h Saragosa – Malaga
20.00h Barselona – Atletik Bilbao
22.00h Sevilja – Tenerife

nedelja:
17.00h Almerija – Maljorka
17.00h Valjadolid – Viljareal
17.00h Sporting Hihon – Heres
17.00h Valensija – Osasuna
17.00h Hetafe – Espanjol
19.00h Rasing – Real Madrid
21.00h Atletiko Madrid – Deportivo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu