Nova vest
Fudbal

Petak, 15.01.2010.

20:32

FIFA - Fudbal daje nadu Africi

FIFA i glavni sponzor Svetskog prvenstva 2010 'Adidas' pokrenuli su humanitarnu akciju FUDBAL DAJE NADU u cilju razvoja društva u Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

FIFA i ‘Streetfootballworld’ su pre više od deset godina počele saradnju na humanitarnom projektu koji podržavaju svi fudbaleri sveta, a sa ciljem da kroz fudbal pomognu razvoju društva u kome živimo. Sve direktniju ulogu u pomoći društvenim zajednicama FIFA čini uz sve veću podršku Ujedinjenih nacija i nevladinih organizacija.

Kako je fudbal igra koja i formalno i spontano spaja ljude, od celih profesionalnih klubova do uličnog fudbala, njegova sportska misija nije samo da sastavi tim koji će pobeđivati, već i da razvijanjem timskog duha kod igrača da najbolji primer kako se različitosti mogu odlično prevazilaziti i iskoristiti kada je cilj human.

Fokus projekta je sada usmeren na afrički kontinent. Predsednik Južnoafričke Republike, domaćina predstojećeg Mundijala Tabo Mbeki i predsednik FIFA Džozef Sep Blater u pokrenuli inicijativu FUDBAL DAJE NADU AFRICI koja je usmerena na različite vrste pomoći ugroženim društvenim grupacijama na tlu Afrike.

FUDBAL DAJE NADU ima za cilj da promiše zdrav život, pojača mirovne inicijative, bori se za prava dece i njihovo obrazovanje, očuva čovekovu okolinu i promoviše antidiskiminatorske principe i društvene integracije.

FIFA je otvaranjem prvog centra u Africi najavila otvaranje ukupno 20 centara koji će fudbalom i njegovom spontanošću pomoći da se olakša život na najnerazvijenijem svetskom kontinentu.

Fudbaleri najboljih reprezentacija sveta će izaći na ’teren’ na kome će mnoge potencijalne kraljeve fudbala učiti pravim sportskim vrednostima. Za više informacija posetite www.fifa.com

Kompanija Adidas, glavni sponzor SP u fudbalu 2010, deo je humanitarnog projekta FIFA – Fudbal daje nadu. 'Džabulani' lopta će se tako naći i na terenima van grandiznih stadiona i biti simbol prijateljstva, a ne rivalstva. 'Džabulani' već uveliko krasi ’Adidas’ brend radnje širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu