Nova vest
Fudbal

Petak, 20.11.2009.

18:24

Benites impresioniran tretmanom

Menadžer Liverpula Rafael Benites stao je u odbranu specijalnog tretmana placentom, nakon kojeg ponovo može da računa na četvoricu igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Glen Džonson , Fabio Aurelio, Josi Benajun i Albert Riera su posetili Beograd i kliniku Marijane Kovačević, nakon što su lekari prethodno utvrdili da će zbog povreda odsustvovati oko mesec dana. Četvorka Liverpula će tako neočekivano biti spremna za ključne mečeve svog kluba u Ligi Šampiona i Premijer ligi.

Nakon tretmana povreda placentom, sva četvorica igrača vratila su se u puni trenažni proces i biće u kombinaciji za mečeve sa Mančester Sitijem u subotu u Premijer ligi, u utorak sa Debrecinom u Ligi Šampiona, kao i za mersisajdski derbi sa Evertonom naredne nedelje.

Benites je je tako pribegao svim mogućim merama u nedelji kada bi sudbina kluba u ovoj sezoni mogla da bude odlučena.

Znamo za par igrača Premijer Lige koji su bili u Beogradu na tretmanu kod te gospođe i uvideli smo da su tretmani bili veoma efektivni. Pablo Zabaleta (Mančester Siti) je ispričao Rieri za to. Ona već sedam godina radi sa vrhunskim sportistima, ne samo fudbalerima, tako da ima iskustva“, rekao je Španac.

Benites je istakao sjajne rezultate tretmana nad njegovim fudbalerima, nakon što je Josi Benajun izjavio da se oseća znatno bolje.

Osetili smo da je ovo dobra prilika da pošaljemo nekoliko naših grača. Prvo smo poslali dvojicu, Benajuna i Rieru i oni su počeli sa treninzima odmah nakon što su se vratili. Odlučili smo da pošaljemo još dvojicu, Džonsona i Aurelija i dogodila se ista stvar. Svi su trenirali i sva četvorica će biti u timu protiv Sitija“, rekao je Benites.

Benites je spomenuo da je više igrača pre Liverpulove četvorke imalo uspešne tretmane u Beogradu.

Arsenalov Robin van Persi je tamo otišao nešto ranije, a sada će još nekoliko vrhunskih igrača imati iste tretmane. Siti je poslao dvojicu, Kompanija i Zabaletu i oni su bili spremni da igraju već posle par dana“.

Menadžer najtrofejnijeg engleskog kluba je takođe odbacio svake navode tabloida koji su tretman opisali kao nadrilekarstvo uz upotrebu injekcija.

Nije bilo nikakvih injekcija, već se krema na bazi placente masira po povređenom mestu posebnom mašinom. Mnogi vrhunski sportisti su tamo išli tokom proteklih sedam godina i uspešno su izlečeni, tako da verujem da je bezbedno. Tretman je dobar za specifične povrede, lekari su objasnili kako tretman funkcioniše i sastav kreme koja se koristi i mi smo veoma zadovoljni“, rekao je španski stručnjak.

Benites je dodao da su svi u Liverpulu bili iznenađeni efikasnošću tretmana.

Proverili smo sve kada smo saznali da su se neki fudbaleri tamo lečili. Moram da priznam da smo bili iznenađeni koliko to dobro funkcioniše. To znači da su naši igrači bili spremni za trening iako se očekivalo da odsustvuju više nedelja. Da li možemo da garantujemo da su potpuno spremni? Videćemo, trenirali su sa timom proteklih dana i sve je bilo u redu“, zaključio je Benites.

Liverpul u narednom kolu Premijer lige dočekuje Mančester Siti u subotu od 13:45h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu