Nova vest
Fudbal

Subota, 05.09.2009.

12:57

Platini i Ferguson sumnjaju u Real

Predsednik UEFA Mišel Platini i trener fudbalera Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson ponovo su izrazili sumnju u ispravnost politike madridskog Reala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Platini i Ferguson su još jednom doveli u pitanje način poslovanja 'kraljevskog kluba', koji je u letnjem prelaznom roku, nakon povratka Florentina Peresa na mesto predsednika kluba, potrošio preko 250 miliona evra na nova pojačanja.

Nakon povratka građevinskog magnata na čelo madridskog kluba, počela je nova era 'galaktikosa', koja je odmah podsetila na prvi Peresov mandat i vreme kada su na 'Santijago Bernabeu' došle zvezde poput Zinedina Zidana, Luisa Figa, Ronalda i Dejvida Bekama.

Međutim čini se da je Peres ovoga puta otišao korak dalje, pošto je prvo Mančester junajtedu platio rekordnih 94 miliona evra za transfer Kristijana Ronalda, a potom doveo i Brazilca Kaku iz Milana, Ćabija Alonsa iz Liverpula i Karima Benzemu iz Liona. Ipak ni Platini, a ni Ferguson ne smatraju da je 'kraljevski klub' ovim transferima unapred obezbedio trofeje.

"Florentino Peres želi da osvoji sve što može i zato je angažovao toliko zvezda. Međutim, videćemo šta će biti u maju kada se u Madridu bude igralo finale Lige šampiona", izjavio je Platini za špansku 'Marku'.

"Istorija fudbala je puna primera u kojima najbolji igrači ipak nisu osvojili trofeje", dodao je Platini koji je kao igarač trijumfovao u Kupu šampiona sa italijanskim Juventusom .

Slično mišljenje ima i trener 'crvenih đavola'.

"Iako ih poštujem, ne verujem u ono što oni predstavljaju. Sigurno je da će svi ti veliki igrači igrati dobar fudbal i pružiti sjajnu predstavu svojim navijačima. Međutim, trener Pelegrini tek treba da oblikuje tim", istakao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu