Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2009.

11:36

Parker tužio Crvenu zvezdu

Južnoafrički fudbaler Bernard Parker poslao je tužbu FIFA-i protiv svog trenutnog kluba, Crvene zvezde.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

FIFA je u petak obavestila ’crveno-bele’ o Parkerovoj tužbi u kojoj se navodi da klub iz Ljutice Bogdana nije izmirio dugovanja prema svom fudbaleru. Generalni sekretar kluba Andrija Kleut izjavio je kako će Crvena zvezda da pošalje prigovor, tvrdeći kako je „zakon na strani kluba“, piše „Sport“.

Nisam pogledao pismo pošto sam trenutno van Beograda ali dilema uopšte ne postoji. Zvezda će ubrzo da odreaguje i uputi prigovor“, rekao je Kleut.

Kleut je nastavio kako je Parker na pogrešan način pokušao da dođe do novca koji mu ’crveno-beli’ duguju.

Parker se usmerio na pogrešnu stranu, naš fudbalski Zakon je sve to lepo izdefinisao, zna se do kada sve mora da legne, tako da sa te strane ne postoji ni najmanji razlog za zabrinutost. U kompletnoj priči oko Parkera, problem može da predstavlja samo 5.maj 2009.godine, do kada je trebalo da da se izmire dugovanja prema njegovom klubu“, rekao je Kleut.

Kleut je objasnio kako je Parkeru ponuđeno da se u njegov ugovor doda klauzula po kojoj će mu novac biti isplaćen, ali da Južnoafrikanac nije reagovao na ponudu.

Zna se kada sve mora da legne, tako da sa te strane novo rukovodstvo Zvezde je kontaktiralo Parkera i zahtevalo da se u ugovor unese klauzula i najavilo izmirenje svih obaveza ali odgovor nije stigao. Očekujemo ga i dalje svesni da imamo i mi svoje adute u ovoj igri i da ništa nećemo da prepustimo slučaju. Verujemo da je pravda često spora, ali i dotižna“, rekao je Kleut.

Generalni sekretar Crvene zvezde nastavio je kako će klub učiniti sve da se slučaj završi u korist ’crveno-belih’.

Vara se ako smatra da se nalazi pred dobitkom. Maksimalno ćemo, ukoliko nastavi ovako da se ponaša, da iskomplikujemo njegov položaj, toga mora da bude svestan. Nije dovoljno biti samo kvalitetan fudbaler, potrebno je biti još nešto, potrebno je biti čovek. Kako se Parker postavio i predstavio, ne služi mu na čast. Pre ili kasnije uvideće koliko je grešio, nije zgoreg da se posavetuje i sa Isahom koji je, uprkos protivljenju svojih advokata i menadžerske agencije, odlučio da se vrati na Marakanu“, rekao je Kleut.

Kleut je dodao kako, prema njegovim informacijama, za sada ne postoji posebno interesovanje za Parkera, koji je predstavljao Južnu Afriku na nedavno završenom Kupu Konfederacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu