Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.07.2009.

11:32

Počele pripreme fudbalera Rada

Trener fudbalera Rada Marko Nikolić rekao je da je cilj te ekipe u narednoj sezoni plasman do šestog mesta na tabeli.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Rada počeli su u utorak pripreme za predstojeću sezonu, a treneru Nikoliću na okupljanju se javilo 32 fudbalera. ’Građevinari’ će u Beogradu raditi do 19. jula. "Osnovni princip koji ćemo tražiti od fudbalera koji će sleće sezone dres Rada je pobednička ambicija u svakom meču, bez obzira na ime protivnika - Partizan, Crvena zvezda ili neki tim sa začelja tabele", rekao je Nikolić.

"Naš cilj biće trijumf, videćemo da li će to biti dovoljno za drugo mesto, četvrto ili šesto. Kao poslednju opciju naglašavam šestu poziciju, jer ispod tog mesta ne vidim ekipu Rada u narednoj sezoni", dodao je trener Rada.

U narednim danima bice jasnije koji igrači će napustiti Banjicu, pošto su stigle inostrane ponude za nekolicinu fudbalera.

Nemanja Pejčinović vratio se u klub, nakon što mu je istekla pozajmica u Crvenoj zvezdi, ali on će, kao i štoper Jagoš Vuković, najverovatnije u toku ovog prelaznog roka napustiti klub.

Prvo pojačanje je Slobodan Vuković, koji je prošle sezone igrao za ekipu Voždovca. Fudbaleri Rada treniraće sa novim kondicionim trenerom Ivanom Vučetićem, koji je prethodnih pet godina radio u Čukaričkom.

Fudbaleri Rada će u pripremnom preiodu odigrati 10 kontrolnih mečeva. U Beogradu će 11. jula igrati sa Resnikom, dok će četiri dana kasnije odmeriti snage sa Radničkim iz Obrenovca. Dan pred polazak na pripreme u Sloveniju, 18. jula Rad će igrati protiv beogradskog Železničara.

Na pripremama u Sloveniji zakazani su mečevi sa kiparskim Apolonom (21. jul), Slavijom iz Sofije (22. jul), izraelskim Makabijem (25. jul) dok će dan kasnije "gradjevinari" igrati sa reprezentacijom Bahreina. Takodje, Rad će igrati i sa slovenačkom Murom (29. jula), a dva dana pre polaska u Beograd, 30. jula, odigraće meč sa madjarskim BVSC.

Prošlu sezonu u domaćoj Superligi fudbaleri Rada završili su na osmom mestu sa 36 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu