Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

20:27

Krstajić: "Partizan može u LŠ"

Mladen Krstajić rekao je da se vratio u Partizan jer se zasitio nemačkog fudbala i dodao da želi da pomogne „crno-belima“ da se plasiraju u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Srbije okupio se u ponedeljak u SC „Partizan-Teleoptik“ u Zemunu na početku priprema za predstojeću sezonu. „Još pre dva meseca znao sam da ću najverovatnije da se vratim u Partizan. Iako sam imao razgovore sa čelnicima nemačkih klubova, posle devet godina, zasitio sam se tamošnjeg fudbala“, rekao je Krstajić.

Bivši reprezentativac naše zemlje karijeru je počeo 1991. godine igrajući u rodnom gradu zas Čelik iz Zenice. Potom je tri godine proveo u Kikindi, a zatim je prešao u Partizan. U taboru 'crno-belih' zadržao se četiri godine i osvojio tri titule prvaka Srbije i jedan nacionalni kup.

Potom je prešao u Verder iz Bremena, gde je takođe proveo četiri sezone, postao jedan od najboljih štopera u Bundesligi i osvojio jedinu duplu krunu u klupskoj istoriji 2004. godine. Posle te sezone prešao je u Šalke, a 17. marta ove godine postao kapiten tima iz Gelzenkirhena.

„Drago mi je što sam se vratio tamo gde sam počeo karijeru. Partizan ima dobru i mladu ekipu, što su pokazali prošle sezone u domaćim takmičenjima, a videli smo da mogu da se nose i sa evropskim ekipama. U upravi kluba su ljudi sa kojima sam bio saigrač u Partizanu i reprezentaciji, a atmosfera je veoma dobra“, rekao je 35-godišnji fudbaler.

Krstajić je istakao da veruje da Partizan može da se plasira u Ligu šampiona, ali da je još uvek rano pričati o tome.

„Partizan je mnogo napredovao i predstavljaće mi veliki izazov. Imam 35 godina, pokušaću da prenesem svoju iskustvo na mlađe, a verujem da mogu da ispunim zahteve trenera. Pokušaćemo da ponovo da odbranimo duplu krunu, a za plasman u Ligu šampiona najvažniji je da budemo celina i stvorimo dobru atmosferu u ekipi“, izjavio je Krstajić, koji će nositi dres sa brojem 20.

Mladen Krstajić je za našu reprezentaciju odigrao 59 utakmica i postigao dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu