Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.06.2009.

23:23

Žreb za juniorsko EP u subotu

Žreb grupa za Evropsko omladinsko prvenstvo u fudbalu, koje se od 21. jula do 2. avgusta igra u Ukrajini, obaviće se u subotu u Donjecku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz domaćina Ukrajinu i selekciju Srbije na šampionatu će učestovati Španija, Francuska, Engleska, Turska, Švajcarska i Slovenija. Nosilaca nema, Ukrajina će na žrebu u operskoj hali "Donbas" dobiti mesto A1, a ostalih sedam ekipa biće izvlačeno redom. Domaćini šampionata biće Donjeck i Mariupolj.

Utakmice po grupama igraće se 21, 24. i 27. jula, polufinale je zakazano za 30. jul, a finalna utakmica na programu je 2. avgusta u Donjecku. Titulu neće braniti omladinci Nemačke, koji su u kvalifikacionoj grupi 7 ostali iza Španije.

"Orlići" su pod vođstvom selektora Aleksandra Stanojevića osvojili prvo mesto u oba kvalifikaciona kruga, zabeleživši na zvaničnim utakmicama skor od pet pobeda i jednog remija, uz gol razliku 17:3. Naši igrači sredinom maja trijumfovali su u kvalifikacionoj grupi 1 ispred vršnjaka Mađarske, Austrije i Finske.

Najveće iznenađenje u kvalifikacijama napravili su Slovenci, koji su kao domaćini uspeli da iza sebe ostave favorizovane selekcije Rusije i Holandije, pa će prvi put u istoriji Slovenija učestvovati na nekom od šampionata Evrope u mlađim uzrasnim kategorijama.

Fudbalski savez Srbije na žrebu u Donjecku predstavljaće selektor Aleksandar Stanojević i tim-menadžer mlađih selekcija FSS Igor Gačić. Oni će dan posle žreba obići stadione, hotele i terene za treninge predviđene za prvenstvo.

Imali smo zadovoljstvo da naša kvalifikaciona grupa bude prva odigrana i na miru smo mogli da pratimo ostale rezultate i čekamo protivnike“, rekao je selektor Stanojević. „Izuzev Slovenije, koja je zaista pozitivno iznenadila, ostali ishodi grupa su uglavnom očekivani i na Prvenstvu Evrope igraće zaista odlične selekcije“.

Stanojević želi da Srbija u grupi izbegne domaćina i selekciju Turske.

Kada se dođe do same završnice slabih protivnika sigurno nema, ali bih voleo da u fazi po grupama izbegnemo domaćina Ukrajinu, kao i Tursku. Možda bi idealna grupa za nas bila Francuska, Slovenija i Švajcarska, ali ko god nam bude protivnik neće mu biti lako sa nama“.

Jednako velike probleme kao protivnici selekciji Srbije će predstavljati mukotrpni pregovori da bi se sakupio što jači tim.

„Mnogo važnije od žreba je da definišemo koje ćemo igrače imati na raspolaganju za ovo takmičenje, jer se u to vreme igraju evropski kupovi i sigurno će biti teških pregovora sa klubovima oko najboljih igrača. Imamo i problem sa suspendovanim Ignjovskim za koga čekamo konačnu odluku UEFA, kapiten Krstičić je u fazi oporavka od teške povrede, a u sličnoj situaciji su Medojević i Crnoglavac. Krajem meseca biće jasnija slika na koga ćemo moći da računamo, pa ćemo tada moći da preciznije odredimo ambicije u Ukrajini. Ipak, za svaku našu mlađu selekciju je veliki uspeh da se nađe među osam najboljih u Evropi, ali se mi time nećemo zadovoljiti i sigurno ćemo dostojno reprezentovati Srbiju“, zaključio je selektor Stanojević.

Po povratku žreba u Ukrajini, stručni štab naše reprezentacije preciziraće detaljan raspored rada do odlaska u Donjeck, a pripreme bi trebalo da startuju 10.jula u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu