Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

22:46

Dinamu Kup posle trilera u Splitu

Fudbaleri zagrebačkog Dinama osvojili su Kup Hrvatske pošto su na penale savladali Hajduk koji je uspeo da nadoknadi deficit iz Zagreba i slavi sa 3:0 u Splitu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dinamo je na ’Poljud’ došao sa prednošću od tri gola koju je stekao na ’Maksimiru’ ali se Hajduk golovima Kalinića i Bartolovića u drugom poluvremenu meča u Splitu vratio u igru i izborio penale. Ipak posle pet serija Dinamo odnosi pobedu i osvaja duplu krunu pošto je trijumfovao i u HNL.

Junak pobede ’modrih’ bio je golman Tomislav Butina koji je odbranio dva šuta sa bele tačke. Neprecizni su bili Roso i Andrić.

Hajduk sve do 56. minuta nije uspevao da dođe do pogotka, a šanse su propuštali Gabrić, Ibričić, Kalinić i Andrić koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

U desetom minutu drugog poluvremena konačno se isplatila ofanzivna igra ’bilih’ koji su preko Kalinića došli do prednosti. Ibričić je sjajno asistirao, a ovaj se nekako provukao pored Lovrena i sa desetak metara savladao Butinu.

Samo dva minuta kasnije Hajduk dolazi do drugog gola i potpuno se vraća u igru. Loptu je sa desne strane sjajno ubacio Gabrić, a Bartolović bio najviši u skoku i poslao loptu iza leđa golmana Dinama.

Posle toga Dinamo stvara nekoliko dobrih prilika koje propuštaju Samir i Badelj, ali sjajni Hajduk ponovo dolazi do gola i anulira naizgled veliku prednost Zagrepčana. Strelac drugog gola, Bartolović odlično je dodao loptu do Kalinića koji je sa desetak metara zakucao u mrežu za 3:0 u 75. minutu utakmice.

Do isteka 90 minuta nije bilo promene rezultata pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Sigurni realizatori za Dinamo bili su Bišćan, Subašić, Badelj i Morales, pogotke za Hajduk dali su Kalinić, Bartolović i Ibričić. Međutim, Butina je ’skinuo’ šuteve Rosa i Andrića pa ni promašaj Mirka Hrgovića nije sprečio slavnje Dinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu